Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Στήριξη Πλεύρη ζητούν οι γιατροί του Καραμανδανείου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνολικά 18 γιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο έχουν κλιθεί να καταθέσουν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Οι γιατροί καταγγέλλουν την ταλαιπωρία και την απαξίωση που υφίσταντο και ζητούν τη στήριξη του Θάνου Πλεύρη.

Οι 18 γιατροί του Καραμανδάνειου, οι οποίοι καταθέτουν ως μάρτυρες στην πολυσυζητημένη δίκη, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τα όσα υφίστανται από την εμπλοκή τους στην υπόθεση Πισπιρίγκου εδώ και δύο χρόνια. «Δεν είστε μόνοι σας» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του 11ου Συνεδρίου Ανάπτυξης της «Πελοποννήσου» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Ηλιοπούλου και οι γιατροί της ίδιας κλινικής, διευθυντές ΕΣΥ Αθανάσιος Φίλιας και Κατερίνα Τριάντου, περιέγραψαν στον υπουργό τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργικής και άλλης φύσεως που έχει προκαλέσει η υπόθεση αυτή στην κλινική τους αλλά και την ηθική και οικονομική βλάβη που υφίστανται οι ίδιοι από τις συνεχόμενες κλήσεις για καταθέσεις και άλλα.

Απουσίες από τη δουλειά, κενά στο νοσοκομείο, έξοδα και ο Αλέξης Κούγιας

«Την πρώτη φορά νοικιάσαμε πούλμαν και πήγαμε όλοι μαζί στην Αθήνα για τις ανακρίσεις. Σκεφτείτε όταν κάθε τόσο καλούμαστε για ανακρίσεις και καταθέσεις τι πρόβλημα δημιουργείται πίσω στην Κλινική. Δεν περισσεύουμε ως προσωπικό. Μόλις που καλύπτουμε τις εφημερίας και τα ιατρεία. Είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν ξεπερνάμε τους επτά. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει πίσω όταν πρέπει να μετακινούμαστε στην Αθήνα. Αδειάζει η Κλινική. Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά πίσω;» είπε η κ. Ηλιοπούλου.

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου στον κ. Πλεύρη αφορά το οικονομικό αλλά και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. «Υπολογίστε, πέραν των άλλων, πόσα χρήματα χρειαζόμαστε κάθε φορά να πηγαινοερχόμαστε στην Αθήνα. Οπως σας είπα ήδη την πρώτη φορά νοικιάσαμε πούλμαν για να πάμε όλοι μαζί και να μειώσουμε τα έξοδα. Πόσο θα κρατήσει όλο αυτό; Είμαστε δύο χρόνια τώρα επί ποδός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κλινική μας για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Πραγματικά σας λέω αυτή η υπόθεση μας έχει εξουθενώσει» αναφέρει η κ. Ηλιοπούλου προσθέτοντας και το ηθικό μέρος της υπόθεσης.

«Μία από τις πολλές φορές που εξετάστηκα ήμουν πεντέμισι ώρες όρθια να απαντώ στα ερωτήματα του κ. Κούγια. Είναι πολύ ψυχοφθόρα όλη αυτή η διαδικασία καθώς υφιστάμεθα ειρωνικά σχόλια και απαξίωση. Οπως αναφέραμε και στον υπουργό, πρέπει να μπει ένα τέλος διότι όλα αυτά αποτελούν δυσφήμηση και για το νοσοκομείο μας και για το ΕΣΥ γενικότερα. Ακούγονται και λέγονται πράγματα τα οποία μας υποβαθμίζουν ως επιστήμονες. Παράλληλα, ο κίνδυνος να βρεθούμε κατηγορούμενοι είναι υπαρκτός. Ηδη ο κ. Φίλιας κλήθηκε από τον εισαγγελέα να πάει να καταθέσει. Μας έχει εξουθενώσει αυτή η υπόθεση και δεν βλέπουμε άμεσα να τελειώνει. Πόσο να αντέξουμε; Θέλουμε στήριξη και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στον υπουργό».

Θάνος Πλεύρης: «Δεν είστε μόνοι σας»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αφού άκουσε τα όσα του εξέθεσαν οι γιατροί απάντησε ότι θα σταθεί στον πλευρό τους. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, παρουσία του διοικητή της 6ης Υπε Γιάννη Καρβέλη και του αναπληρωτή διοικητή, Παναγιώτη Μάλλιου εξήγησε ότι η στήριξη θα αφορά αφενός το σκέλος της νομικής κάλυψης αλλά και οικονομικά στην κάλυψη των μετακινήσεων.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός ανέφερε στους γιατρούς ότι αν αποφασίσουν κι αυτοί να κινηθούν δικαστικά εναντίον της άλλης πλευράς το υπουργείο θα σταθεί αρωγός παρέχοντάς τους κάθε δυνατή κάλυψη.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετρό: Μετρό: Κλείνουν δυόμισι ώρες νωρίτερα οι σταθμοί «Ελαιώνας», «Κεραμεικός» και «Μοναστηράκι»
Ο ΟΑΣΑ θα θέσει σε προσωρινή λειτουργία, από Κυριακή έως Πέμπτη και από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, τη λεωφορειακή γραμμή Χ24 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Αιγάλεω»
μετρο
Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια που «κόπηκε» στα δύο από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές σε δρόμους
Η κατάσταση σε αρκετά σημεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται αυξημένη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, λάσπες και φερτά υλικά
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Ανανεώθηκε πριν 60 λεπτά
10
Καιρός σήμερα: Βροχερός με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές-βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
Γκρίζα σύννεφα
«Ο Μαζωνάκης πέθανε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»: Τα λόγια του 58χρονου γιατρού στα εννέα άτομα που βρίσκονταν στην κλινική κατά την πλασμαφαίρεση
Η «εμμονή» της 56χρονης γιατρού με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης - Στο «μικροσκόπιο» και η δεύτερη κλινική στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και η δεύτερη συνάντηση του ζευγαριού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
12