Ελλάδα

Δίκη Siemens: Ζητήθηκε η αποβολή Δημοσίου και ΟΤΕ από πολτική αγωγή

Να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Siemens το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ ζήτησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως “όπλο” στα νομικά τους επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού η οποία υπεγράφη το 2012 ανάμεσα στη Siemens και το ελληνικό Δημόσιο και προεβλεπε την αποζημίωση του τελευταίου με 270 εκατομμύρια ευρώ για τη ζημία που υπέστη.

Η δικη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου 2017

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ελληνικού Δημοσίου επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία προβλέπει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση και με δεδομένο ότι έχιε αποζημιωθεί δεν μπορεί να παρίσταται ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας εκ αποζημίωση ύψους 69 εκ ευρώ.

Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν υποθέσεις όπως αυτή των ομολόγων,της ΔΕΚΑ και των στημένων αγώνων στις οποίες δεν έγινε δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι δεν υπέστη βλάβη.

Για την παράσταση πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή από το Δικαστήριο καθώς οι μέτοχοί του (και το Δημόσιο) δεν έχουν υποστεί βλάβη. Καποιοι εκ των συνηγόρων ωστόσο εξέφρασαν την αποψη οτι ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα παράστασης μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι για αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατά 4 αυξήθηκαν οι γεννήσεις στην χώρα μας τους πρώτους 6 μήνες του 2026 - Οι 4 «πρωταθλήτριες» περιοχές και πού μειώθηκαν
Στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και Θεσσαλίας καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις - Στον αντίποδα οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Βορείου Αιγαίου
Newborn baby feet closeup on soft cream wrap in a selective focus - Image
Προφυλακίζονται τα δύο μέλη της τουρκικής μαφίας που είχαν αφεθεί ελεύθερα για τον βαρύ οπλισμό στη Θεσσαλονίκη
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Τουρκίας και έναν 30χρονο Έλληνα, εις βάρος των οποίων είχαν αποδοθεί κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και εγκληματική συμμορία
Τα όπλα που βρέθηκαν στους δύο συλληφθέντες