Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Έπρεπε να δείρουμε Πακιστανούς για μπούμε στον σκληρό πυρήνα”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Έπρεπε να δείρουμε Πακιστανούς για μπούμε στον σκληρό πυρήνα”

Με την κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια γυναίκα πρώην μέλος της οργάνωσης.

Την Ανοιξη του 2012 πήγα στη τοπική που είχε η Χρυσή Αυγή στην Νίκαια ανταποκρινόμενη σε κάλεσμα της μέσω facebook για συγκέντρωση στα γραφεία της στη Νίκαια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί να τα σπάσουνε . Συγκεντρωθήκαμε 200 άτομα εκείνη την ημέρα αλλά η πορεία των Πακιστανών δεν έφτασε ποτέ.

Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από του Πακιστανούς και όλους του ξένους. Μας μιλούσαν για την άρια φυλή για την ναζιστική ιδεολογία και ότι το ολοκαύτωμα σε βάρος των Εβραίων ποτέ και είναι ψέμα. Μας λέγανε ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε” περιέγραψε η προστατευόμενη μάρτυρας.

“Κλώτσαγαν το κεφάλι Πακιστανού σαν να βαρούσαν… πέναλτι”

Μάλιστα η μάρτυρας ανέφερε πως για να μπει κάποιος στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης έπρεπε να δείρει Πακιστανούς.

Η προστατευόμενη μάρτυρας Β ανέφερε στην κατάθεση της ότι αποφάσισε να φύγει όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό. “Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλο έναν (σ.σ. χρυσαυγίτη) από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε τα φύγει ο άλλος έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει”.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στις καλές σχέσης του Γ.Πατέλη με τους αστυνομικούς ενώ τόνισε κάθε φορά που πήγαινε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε μαζί της μαχαίρι γιατί όπως τους είχε πει ο Πατέλης “μην τυχόν περάσει κανένας πακιστανός και τους πυροβολήσει”

Είχαμε κοντάρια και για κάλυψη βάζανε πάνω τις σημαίες για τις εκδηλώσεις και τις μοτοπορείες…Ο Πατέλης και ο Λαγός μας μιλάγανε για πειθαρχία και μας λέγανε να εκτελούμε εντολές και να μην ρωτάμε, ιεραρχικά θα μας ενημέρωναν για κάθε περιστατικό υπάρχει εντολή από πάνω.

Ο Λαγός προστατευε τη Νίκαια η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της ΧΑ γιατί πήγαινε και καθάριζε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις