Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Δικηγόροι: Παράταση της αποχής έως την 1η Μαρτίου εισηγείται η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων Ελλάδας

Δικηγόροι: Παράταση της αποχής έως την 1η Μαρτίου εισηγείται η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων Ελλάδας
Eurokinissi

Πρόταση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας για παράταση της αποχής έως την 1η Μαρτίου. Αναστολή των στοχευμένων αποχών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Να προτείνει στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας την παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών τους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η ολομέλεια των προέδρων εισηγείται παράταση αποχής:

1) Από τις ποινικές δίκες μέχρι και την Παρασκευή 1.3.2024 και

2) Από την έκδοση διαταγών πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (Funds) μέχρι 31.3.2024.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της στοχευμένης αποχής από τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης υποθέσεων Τραπεζών και funds από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί η 3ωρη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους κατά τις ώρες 12 μμ έως και 3μμ στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα:

Κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις