Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Μόλις λίγες ώρες μετά την έκδοσή της, η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 λόγω κορονοϊού «κουρελιάστηκε» αφού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου. Τώρα, σχηματίζεται δικογραφία

Η δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται αυτεπάγγελτα καθώς, όπως αναφέρεται, δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία, δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι οργανωτές και παραβιάστηκε η απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Εκτός όμως από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, δικογραφία σχηματίζεται και για άλλη μια συγκέντρωση που όμως είχε γίνει παλιότερα.

Click4more Έρχεται σκληρό lockdown στην Αττική – Τι θα περιλαμβάνει για σχολεία, καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η πρώτη δικογραφία για συγκέντρωση είναι αυτή που σχηματίζεται σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, που κατηγορείται ότι παραβίασε τους νέους κανόνες για τη χωροθέτηση των δημόσιων συναθροίσεων. Το έγγραφο έφερε στο φως η εφημερίδα Τα Νέα.

Σύμφωνα με αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δεν υπάκουσε στις εντολές και τις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει η διαδήλωση στα όρια που είχαν οριστεί από τις αρχές. Η μη συμμόρφωσή του είχε, όπως αναφέρεται, ως αποτέλεσμα να γίνουν μικρής έκτασης επεισόδια.

Η συγκέντρωση εκείνη της ΠΟΕΔΗΝ είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και η δικογραφία σχηματίστηκε στις 15 Ιανουαρίου.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με Τα Νέα, αναφέρεται ότι: “διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω συγκέντρωση αν και ενημέρωσε τον ανώτερο κατηγορούμενο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι συγκεντρωμένοι θα πρέπει να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο και όχι στο οδόστρωμα σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 3017/1/10853 από 30ης Σεπτεμβρίου 2020 απόφασης του διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, εκείνος προέτρεψε τα παρευρισκόμενα άτομα- μέλη της Ομοσπονδίας να καταλάβουν το οδόστρωμα προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων”.

Η δίωξη εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αφορά στο αδίκημα της απείθειας.

Για τη δικογραφία σε βάρος του μίλησε (και) στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Γιαννακός.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις