Ελλάδα

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης για Άγιο Φως: Θα σεβαστώ την απόφαση της κυβέρνησης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απογοήτευσή του αλλά την δέσμευση ότι θα σεβαστεί την απόφαση για το Άγιο Φως εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το σχέδιο του Δήμου για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης».

Όπως εξηγεί: «Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως».

Τονίζει ότι: «Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19. Άλλωστε με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα. Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή».

Και καταλήγει: «Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας. Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ας είναι το Αναστάσιμο Φως η ελπίδα για μία νέα αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Φυσική ανεβάζει τις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανεπιστημίων
Στο 1ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελληνίων
Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα – Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια στο επίκεντρο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους
Άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην διασταύρωση των οδών Αγίας Μαγδαληνής και Φιλικής Εταιρείας στη περιοχή της Ραφήνας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
Στο σημείο της προσάραξης έσπευσαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν
Το πλοίο Κίσσαμος
9
Μητέρα επιτέθηκε στο ανήλικο παιδί της στους Αμπελόκηπους: Το χαστούκισε και το έριξε κάτω στον δρόμο - Δείτε βίντεο
Όταν αυτοκίνητο κόρναρε γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, η μητέρα χαστούκισε το παιδί, το έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα, και στη συνέχεια το σήκωσε, κρατώντας ένα τσιγάρο
Αμπελόκηποι