Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά: Είναι μεγαλύτερη από της Κινέτας

Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά: Είναι μεγαλύτερη από της Κινέτας

Για μια μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (19.05.2021) στο Σχίνο Κορινθίας και έχει φτάσει μια ανάσα από τα Μέγαρα μίλησε στο newsit.grο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης.

Η φωτιά, με την οποία εδώ και σχεδόν 48 ώρες δίνουν τιτάνια μάχη εκατοντάδες πυροσβέστες και δεκάδες εναέρια μέσα, έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και οι εστίες της παραμένουν σε απόσταση 7 – 8 χιλιομέτρων από τα Μέγαρα.

«Μιλάμε για μια μεγάλη καταστροφή. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλεια κάποιας ανθρώπινης ζωής και τραυματισμούς. Η πυρκαγιά είναι μεγαλύτερη από αυτή της Κινέτας το 2018. Κατά τη δικιά μου εκτίμηση έχουν κάνει 70.000 με 80.000 στρέμματα κυρίως πευκοδάσος στα Γεράνεια όρη», τόνισε ο δήμαρχος Μεγαρέων μιλώντας στο newsit.gr.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το μέτωπο της φωτιάς, κάποια στιγμή έφτασε τα 15 χιλιόμετρα!

Οι αρχές φρόντισαν όλοι οι οικισμοί από όπου πλησίαζε η φωτιά, να εκκενωθούν προληπτικά.

Click4more Χαρδαλιάς: Έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα – Καλύτερη η εικόνα από τα μέτωπα

Η νύχτα ήταν τραγική, με τις φλόγες να απειλούν περισσότερο, εξαιτίας και των ανέμων. «Στις τέσσερις τα ξημερώματα η πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά έφτασε στα έξι χιλιόμετρα από τα Μέγαρα», επεσήμανε ο δήμαρχος. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι.

Για τους κατοίκους που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους «έχουμε ανοίξει το γήπεδο των Μεγάρων», ώστε οι κάτοικοι των περιοχών που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους να πάνε εκεί. Παράλληλα, όποιοι θέλουν μπορούν να φιλοξενηθούν και στο κτίριο του Γηροκομείου, σημείωσε ο δήμαρχος.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις