Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημιουργία ομάδας γονέων με παιδιά – εφήβους στο Δήμο Γαλατσίου

Δημιουργία ομάδας γονέων με παιδιά – εφήβους στο Δήμο Γαλατσίου

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι δήμοι της Αττικής έχουν αναπτύξει δράσεις, προκειμένου να στηρίξουν τους δημότες στις ιδιόμορφες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Παράλληλα προσπαθούν να βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων καταστάσεων, οι οποίες μπορεί να απασχολούν οικογένειες και που ενδεχομένως να επιδεινώνονται λόγω της πανδημίας, όπως αυτή της εφηβικής βίας ή της εφηβικής κατάθλιψης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Γαλατσίου και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας θα δημιουργήσει ομάδα γονέων που έχουν παιδιά στην εφηβεία (Γυμνασίου & Λυκείου), με στόχο τη διαχείριση και διαπραγμάτευση θεμάτων που απασχολούν τους γονείς, σε καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη απόγευμα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δημαρχείου (17:00-19:00) με συντονίστρια εθελόντρια ψυχολόγο. Θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ενώ για τη συμμετοχή σε κάθε συνεδρίαση θα απαιτείται η βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test του τελευταίου 48ωρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις