Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δημητριάδος Ιγνάτιος στο dogma.gr: Το ρήγμα βαθαίνει – Να μη φτάσουμε σε σημείο που δε θα είναι αναστρέψιμο

Δημητριάδος Ιγνάτιος στο dogma.gr: Το ρήγμα βαθαίνει – Να μη φτάσουμε σε σημείο που δε θα είναι αναστρέψιμο

«Η εισπήδηση είναι ένα λυπηρό γεγονός…είναι μια σπασμωδική κίνηση της ρωσικής εκκλησίας, η οποία ξέρει ότι αυτό πληγώνει αφάνταστα την ενότητα της ορθοδοξίας, αλλά προχωρά σε ένα σχέδιο που δεν είναι πρόσφατο και ό,τι επικαλείται είναι πρόσχημα» τονίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο dogma.gr.

Ο Ποιμενάρχης Δημητριάδος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η ρωσική εκκλησία οδηγεί σε αδιέξοδα», σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει «θα πρέπει να υπάρξει επειγόντως μια συνέναιση μια ενότητα και μια διάκριση μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία… Το ρήγμα βαθαίνει και ας ελπίσουμε να μη φτάσει σε σημείο που να μην είναι αναστρέψιμο».

Με λόγο μεστό και πατερικό ο κ. Ιγνάτιος, μιλώντας για την πανδημία, εξάρει την υπεύθυνη στάση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος συνολικά με στόχο, όπως σημειώνει, «τη διάσωση της ζωής του κάθε ανθρώπου», σε αντιδιαστολή με το θρησκευτικό φανατισμό, μια «εμμονή, η οποία ξεκίνησε από την αρχή της πανδημίας από μη ορθόδοξα κέντρα του εξωτερικού» και πιο συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει της Αμερικής, τα οποία, μάλιστα, δε διστάζει να κατονομάσει.

Διαβάστε και δείτε τη συνέντευξη στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις