Τετάρτη, 19 Ιουν.
34oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανθρωπισμό και τήρηση των νόμων ζητούν οι δικαστές

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ανθρωπισμό και τήρηση των νόμων ζητούν οι δικαστές

Την αλλαγή της στάσης της πολιτείας απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στο αίτημά του να μην παραμείνει στις φυλακές του Δομοκού ζητά με δελτίο τύπου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εδώ και σχεδόν 50 μέρες σε απεργία πείνας, και η κατάσταση της υγείας του πλέον είναι κρίσιμη.

Η Ένωση τονίζει πως τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν, αλλά θα πρέπει και η Δημοκρατία να συμμορφώνεται στις αρχές του ανθρωπισμού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις