Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο ΣτΕ το ζήτημα μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Κουφοντίνας
Φωτογραφία αρχείου

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε πως η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, είναι μη νόμιμη και πρόσθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.
Ακόμη, κ. Σαραφιανός, υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Click4more: Δημήτρης Κουφοντίνας: «Υποβαστάζεται για να κάνει λίγα βήματα» – Η ανακοίνωση των γιατρών

Από την πλευρά του Δημοσίου, το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Παναγιώτης Παππάς, παραστάθηκε με δήλωση (δεν αγόρευσε) και συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων, ζητώντας να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από 66 ημέρες, σταμάτησε την απεργία πείνας και παραμένει προσωρινά στο νοσοκομείο της Λαμίας, μέχρι να επανέλθει η υγεία του στην κανονικότητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι έχουν απορριφθεί από το ΣτΕ τόσο το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής “παγώματος” της απόφασης της κυρίας Νικολάου όπως και το αίτημα για αναστολή της επίμαχης απόφασης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις