Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα, πολίτες, συλλογικότητες και μέλη του  Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίοι με πανό και συνθήματα εναντιώθηκαν στην απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

«Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα  έγκλημα. Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι επιλεκτική, προκατειλημμένη και προστατεύει τους δυνατούς αυτής της γης, σκορπώντας με την απόφασή της φόβο σε αυτές και αυτούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά και σε όλους και όλες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κάλεσμα του ΣΕΗ.

DIAMARTYRIA DIAMARTYRIA
«Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. 
Είμαστε τραυματισμένοι» συμπληρώνεται στο κάλεσμα.

DIAMARTYRIA
Στη συγκέντρωση ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. 

Λόγω της διαμαρτυρίας έκλεισε για ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε μετά το τέλος της διαδήλωσης.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης, θυμίζουμε ότι αποφυλακίστηκε το μεσημέρι πληρώνοντας εγγύηση 30.000 ευρώ.

Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατά 4 αυξήθηκαν οι γεννήσεις στην χώρα μας τους πρώτους 6 μήνες του 2026 - Οι 4 «πρωταθλήτριες» περιοχές και πού μειώθηκαν
Στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και Θεσσαλίας καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις - Στον αντίποδα οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Βορείου Αιγαίου
Newborn baby feet closeup on soft cream wrap in a selective focus - Image
Προφυλακίζονται τα δύο μέλη της τουρκικής μαφίας που είχαν αφεθεί ελεύθερα για τον βαρύ οπλισμό στη Θεσσαλονίκη
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Τουρκίας και έναν 30χρονο Έλληνα, εις βάρος των οποίων είχαν αποδοθεί κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και εγκληματική συμμορία
Τα όπλα που βρέθηκαν στους δύο συλληφθέντες