Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση

Δημήτρης Λιγνάδης: Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα, πολίτες, συλλογικότητες και μέλη του  Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίοι με πανό και συνθήματα εναντιώθηκαν στην απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

«Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα  έγκλημα. Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι επιλεκτική, προκατειλημμένη και προστατεύει τους δυνατούς αυτής της γης, σκορπώντας με την απόφασή της φόβο σε αυτές και αυτούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά και σε όλους και όλες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κάλεσμα του ΣΕΗ.


«Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. 
Είμαστε τραυματισμένοι» συμπληρώνεται στο κάλεσμα.


Στη συγκέντρωση ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. 

Λόγω της διαμαρτυρίας έκλεισε για ώρα η Λεωφόρος Αμαλίας και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε μετά το τέλος της διαδήλωσης.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης, θυμίζουμε ότι αποφυλακίστηκε το μεσημέρι πληρώνοντας εγγύηση 30.000 ευρώ.

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις