Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψή του – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Δημήτρης Λιγνάδης: Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψή του – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα διεθνή μέσα αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα κάνοντας λόγο για το ελληνικό #MeToo και όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τι αναφέρει το Euronews

Το Euronews τονίζει ότι ο γνωστός θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, ενώ κάνει μια αναφορά για τις αποκαλύψεις που έχουν συνταράξει τον χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού στην Ελλάδα.

«Γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες βρέθηκαν στο “μάτι του κυκλώνα”, αλλά ο Λιγνάφης είναι ο πρώτος που συλλαμβάνεται» γράφει το Euronews που φιλοξενεί τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, όταν και η Λίνα Μενδώνη μίλησε για την υπόθεση.

BBC: Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη για βιασμό

Εκτενή είναι η αναφορά στην υπόθεση και από το BBC. «Ελληνικό #Metoo: Εξέχων ηθοποιός, ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη έπειτα από κατηγορίες για βιασμό» είναι ο τίτλος του θέματος, ενώ σημειώνει  πως ο 56χρονος συνελήφθη εβδομάδες μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από στέλεχος της Ομοσπονδίας της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας που ξεκίνησε το κίνημα #Metoo στη χώρα.

 

ΝΥΤ: «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνελήφθη για βιασμό»

Το ρεπορτάζ της New York Times έχει τίτλο «ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης για βιασμό». Τονίζει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «η πιο προβεβλημένη περίπτωση μεταξύ σειράς σκηνοθετών και ηθοποιών που ονοματίστηκαν σε έναν καταιγισμό καταγγελιών που συντάραξαν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα».

 

Guardian: «Η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επιφανούς διευθυντή θεάτρου» 

Η υπόθεση απασχολεί και τον Guardian που γράφει πως  «η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επιφανούς διευθυντή θεάτρου με τις κατηγορίες του βιασμού, η τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο “MeToo” που ξεδιπλώνεται ταρακουνώντας το καλλιτεχνικό κατεστημένο της χώρας».

Σχολιάζει πως η υπόθεση πήρε πολιτικές διαστάσεις με τα «κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό πολιτισμού για αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης, ζητώντας την παραίτησή της».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί και τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη που χαρακτήρισε τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου «επικίνδυνο άνθρωπο».

 

Αναφορά και από το RTL

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έγιναν θέμα και στο γαλλόφωνο RTL.  «Ο 56χρονος υπέβαλε την παραίτησή του στις 6 Φεβρουαρίου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για “τοξικό κλίμα φημών”» αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις