Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: «Βαριές» κουβέντες μεταξύ Αλέξη Κούγια και της συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας

Δημήτρης Λιγνάδης
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλες οι συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο του δεύτερου φερόμενου θύματος κατά τη διάρκεια της δίκης, ζήτησε από το Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε συγκεκριμένα να προσκομιστούν οι συνομιλίες με μάρτυρες κατηγορίας και συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, επισημαίνοντας πως έχουν ελεγχθεί και όλες οι επικοινωνίες του κατηγορούμενου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Το αίτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση της συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Μαρίας Κουρτέση.

Μαρία Κουρτέση: Πρέπει να υπάρχει έρεισμα στο νόμο το αίτημα. Εδώ δεν υποβάλλονται τα αιτήματα νομίμως βάσιμα. Να μας αποσαφηνίσει η υπεράσπιση το έννομο συμφέρον και αν θα αναφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.

Αλέξης Κούγιας: Έχει επιλέξει η υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής έναν τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της που θίγει τις αρχές της δίκαιης δίκης. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι είχαν στενή επαφή. Δεν θα έπρεπε αυτό το αίτημα να το υποστηρίζει η πολιτική αγωγή; Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα social media. Έκαναν φύλλο και φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.

Και σήμερα ο κ. Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις στο μάρτυρα σχετικά με την καταγγελία του και τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με ημερομηνίες και τοποθεσίες αλλά και για τους λόγους και τις συνθήκες υπό τις οποίες προσέφυγε στις δικαστικές αρχές καθώς και ποιοι ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους είχε συνομιλήσει πριν την κατάθεση του και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Αλέξης Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;

Μάρτυρας: Η κυρία Κουρτέση.

Αλέξης Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;

Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα.

Αλέξης Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;

Αλέξης Κούγιας: Τώρα θα δείτε! Μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υπήρξαν πολλές ακόμα αντεγκλήσεις και λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μία από αυτές είχε ως αφορμή ένα πληρεξούσιο που έκανε ο μάρτυρας στη συνήγορό του.

Αλέξης Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε; Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε την Κουρτέση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσόπουλου;

Μαρία Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου. Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.

Αλέξης Κούγιας: Καλά καλά. Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.

Μαρία Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος.

Αλέξης Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Μαρία Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Αλέξης Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Μαρία Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Πρόεδρος: Διακόπτουμε να ηρεμήσετε.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις