Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «σφράγισε» σήμερα ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Καλδής, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Σύμφωνα με αυτό, το πανεπιστήμιο αναλαμβάνει:
– Την επιστημονική οργάνωση και λειτουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου στον δήμο, δίνοντας έτσι στους δημότες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη γνώση, με εκπαιδευτική εγκυρότητα και αρτιότητα.

Την επιστημονική ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του θα αναλάβει ο Ιωάννης Κουμπούρος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

– Την επιστημονική υποστήριξη του δήμου σε θέματα δημόσιας και κοινωνικής υγιεινής, ήπιων μορφών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

– Την εκπόνηση προγράμματος αγωγής υγείας και υγιεινής διατροφής και την παρακολούθηση εφαρμογής του στους μαθητές των σχολείων του δήμου.

– Τη συμμετοχή και παρακολούθηση για τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του δήμου των δράσεων του Ινστιτούτου Confucius.

Από τη δική του πλευρά, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τη χρήση του κτιρίου 1 στο συγκρότημα της πρώην Βιοχρώμ, για τη στέγαση και λειτουργία του Ινστιτούτου Confucius ΠΑΔΑ, ως πολυχώρου του πανεπιστήμιου.

Παράλληλα, ο δήμος προσφέρει στο πανεπιστήμιο τη δυνατότητα χρήσης για εκπαιδευτικούς σκοπούς, του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος» και μέρους των εγκαταστάσεων του Εικαστικού Κέντρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις