Δευτέρα, 26 Φεβ.
12oC Αθήνα

Δήμος Αθηναίων: Αναδιαμόρφωση του πεζοδρόμου της Περσεφόνης στο Γκάζι

Δήμος Αθηναίων: Αναδιαμόρφωση του πεζοδρόμου της Περσεφόνης στο Γκάζι

Ο πεζόδρομος της Περσεφόνης, ο πολυσύχναστος πεζόδρομος που διασχίζει το Γκάζι, παραδόθηκε, αυτές τις μέρες, αναμορφωμένος, από τον Δήμο Αθηναίων, στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας. «Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε κι ένα νέο έργο ουσίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, οι παλιοί, φθαρμένοι κυβόλιθοι, στον πεζόδρομο στο Γκάζι αντικαταστάθηκαν με νέους, δίνοντας μία ανανεωμένη όψη στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της πρωτεύουσας.

Τα έργα της ανακατασκευής πραγματοποιήθηκαν σε όλο το μήκος της οδού Περσεφόνης από την Πειραιώς έως την Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στις διασταυρώσεις των κάθετων οδών.

«Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε κι ένα νέο έργο ουσίας. Η προσπάθεια αυτής της δημοτικής αρχής είναι να ανανεώσει πλήρως τις υποδομές στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Σήμερα, παραδίδουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο της Περσεφόνης, ένα κεντρικό σημείο στο Γκάζι που έπρεπε να είχε αποκατασταθεί πριν από χρόνια. Συνεχίζουμε το έργο μας με αμείωτο ρυθμό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πρωτεύουσας», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών, Βασίλης Αξιώτης, επισημαίνει: «Είτε με μικρά, είτε με μεγάλα έργα, αναβαθμίζουμε κάθε γειτονιά μας. Η Αθήνα μας, ομορφαίνει κάθε μέρα!».

Οι εργασίες διήρκησαν περίπου ένα μήνα

Αναλυτικά, οι εργασίες που εκτελέστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων – υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης οδοποιίας, αποχέτευσης και κοινοχρήστων χώρων – περιλάμβαναν την αποξήλωση των παλαιών κυβόλιθων κατά μήκος του – ήπιας κυκλοφορίας – πεζόδρομου και την κατασκευή επιστρώσεων σε όλη την επιφάνειά του με νέους κυβόλιθους, κατασκευασμένους από ψυχρά υλικά.

Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλα τα έργα ανακατασκευής δρόμων ή πεζόδρομων, που υλοποιούνται τα τελευταία 2,5 χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο τη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας, την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών που διήρκησαν περίπου ένα μήνα, επισκευάστηκαν τμήματα των πεζοδρομίων – και στις δύο πλευρές της οδού Περσεφόνης – και πραγματοποιήθηκαν ειδικές εργασίες ανύψωσης και καταβιβασμού φρεατίων, προκειμένου αυτά να προσαρμοστούν στη νέα οριστική στάθμη του πεζόδρομου.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια των έργων ανακατασκευής, τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τη μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής.

Αυτήν την περίοδο, από τον Δήμο Αθηναίων, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανακατασκευής κοινοχρήστων χώρων σε διάφορα σημεία της πόλης (πλατεία Θησείου, πλατεία Καραμανλάκη), καθώς και έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων (Μιρτσιέφσκυ και Γενναίου Κολοκοτρώνη στο Κουκάκι, Επιδαύρου στον Κολωνό, Μπακνανά στον Νέο Κόσμο).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις