Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δήμος Αθηναίων: Διπλή ανάπλαση στα Κάτω Πατήσια με πράσινο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές

Δήμος Αθηναίων: Διπλή ανάπλαση στα Κάτω Πατήσια με πράσινο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές

Σε μια σύγχρονη, βιώσιμη πόλη με υποδομές και αρκετό πράσινο, φιλοδοξεί να μετατρέψει ο Δήμος Αθηναίων την πόλη και τις γειτονιές της. Με «μπαράζ» αναπλάσεων στο κέντρο και σε 129 γειτονιές της Αθήνας, η δημοτική Αρχή προχωρά στη σταδιακή μεταμόρφωσή τους.

Η πιο πρόσφατη, διπλή ανάπλαση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων έγινε στα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πύρλα και στον πεζόδρομο Στρατηγού Δάγκλη. Εκεί, ο Δήμος άλλαξε ριζικά την εικόνα δύο πολυσύχναστων σημείων της γειτονιάς της Αθήνας. 

Πλατεία Πύρλα

Στην Πλατεία Πύρλα, ο Δήμος Αθηναίων αντικατέστησε την επίστρωσή της με πλάκες ψυχρού υλικού, που συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Έχοντας ως στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση, η δημοτική Αρχή ανακατασκεύασε πλήρως τα δίκτυα άρδευσης των χώρων πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού, συμπληρώνοντας και εμπλουτίζοντας τον τελευταίο με λάμπες led.

Παράλληλα, ο αστικός εξοπλισμός αντικαταστάθηκε και ενισχύθηκε από άνετα καθιστικά, ενώ τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων για να διατηρείται καθαρή η περιοχή και ειδικές ράμπες που διασφαλίζουν την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία. Ενισχύθηκε η φύτευση και η πλατεία πλαισιώθηκε από την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Νικoλαΐδου (μεταξύ Πρετεντέρη και Αγ. Δημητρίου Όπλων), επιτυγχάνοντας απελευθέρωση δημόσιου χώρου για τους πεζούς και βελτίωση του μικροκλίματος.

Πεζόδρομος «Στρατηγού Δαγκλή»

Η δεύτερη ανάπλαση αφορά στον παρακείμενο πεζόδρομο «Στρατηγού Δαγκλή», ο οποίος απέκτησε νέο, καλαίσθητο δάπεδο από έγχρωμους κυβόλιθους και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό. Οι υπηρεσίες του δήμου τοποθέτησαν νέα παγκάκια, φρόντισαν και ενίσχυσαν το πράσινο, ενώ εγκατέστησαν σύγχρονο αρδευτικό σύστημα.

Επίσης, στο πλαίσιο των έργων υποδομής, δημιουργήθηκε ένα συμπληρωματικό δίκτυο ομβρίων για την απορροή των υδάτων από τις υδρορροές των κατοικιών, το οποίο συνδέθηκε με το υφιστάμενο, ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και οι παροχές σε όλες τις κατοικίες της οδού (από την οδό Στρ. Καλλάρη έως την οδό Νιρβάνα).

«Έργο έργο, γειτονιά-γειτονιά η Αθήνα αλλάζει»

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την επίσκεψη τους στους χώρους στα Κάτω Πατήσια, τόνισε: «Μία πόλη κρίνεται από την καθημερινότητά της και από την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Και η Αθήνα λίγο-λίγο αλλάζει πολύ, γίνεται καλύτερη, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της τη δυνατότητα να περπατήσουν σε καθαρά πεζοδρόμια, να απολαύσουν το πράσινο χρώμα της φύσης στην πόλη, να ζουν σε σύγχρονες γειτονιές που διαθέτουν ασφαλείς υποδομές και επαρκή αστικό εξοπλισμό. Πρόκειται για έργα που η Αθήνα στερούνταν για χρόνια. Θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλάζοντας ουσιαστικά, πραγματικά την πόλης μας».

«Έργο έργο, γειτονιά-γειτονιά η Αθήνα αλλάζει», δήλωσε με αφορμή την ολοκλήρωση της διπλής παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων στα Κάτω Πατήσια ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλειος-Φοίβος Αξιώτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις