Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Δήμος Αθηναίων: Προβληματίζει ο “Μεγάλος Περίπατος” και το κυκλοφοριακό χάος

Δήμος Αθηναίων: Προβληματίζει ο “Μεγάλος Περίπατος” και το κυκλοφοριακό χάος

Ευρύτατη συζήτηση για το κυκλοφοριακό χάος που προκάλεσε στην Αθήνα ο «Μεγάλος Περίπατος», απασχόλησε τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

«Δεν ήταν ευχάριστο το πρόβλημα που προκλήθηκε», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες» και η Ομάδα των Επιστημόνων «παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα μεγάλο έργο που συζητείτο επί 35 χρόνια και τώρα γίνεται και επιφέρει μεγάλες αλλαγές προς όφελος των ίδιων των κατοίκων της πόλης.

click4more: Μεγάλος περίπατος: Έτσι θα αποφύγετε τα… μεγάλα μποτιλιαρίσματα της Πανεπιστημίου!

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα διευθετηθούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και παράλληλα ενημερώνονται σχετικά οι οδηγοί για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο.

Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης» Νάσος Ηλιόπουλος ανάφερε ότι ενδέχεται να μην ήταν κατάλληλο το timing που ξεκίνησε η εφαρμογή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» Παύλος Γερουλάνος τόνισε πώς «ούτε στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε πίσω» αλλά απαιτείται Συγκοινωνιακή Μελέτη».

Εξαίρεση της Αθηνάς ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Ο επικεφαλής της « Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε λόγο για βεβιασμένες κινήσεις χωρίς να υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία, ζητώντας παράλληλα να εξαιρεθεί η οδός Αθηνάς.

«Αναμενόμενα» χαρακτήρισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα» Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ ο Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα για την Ελλάδα» έκανε λόγο για «εσφαλμένη κίνηση», προβλέποντας ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα επιδεινωθούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις