Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Ριζική αναμόρφωση στο πάρκο Βουτιέ στα Πετράλωνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα πνοή έδωσε ο Δήμος Αθηναίων στο πάρκο Βουτιέ στα Πετράλωνα, καθώς ύστερα από εργασίες ολικής ανάπλασης μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη «όαση» πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το πανέμορφο πάρκο, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, φροντίστηκε από τις υπηρεσίες του δήμου, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέο αστικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές.

Δεδομένου ότι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις μεγάλες πόλεις συνδέεται σε μεγάλο βαθμό από τις περιορισμένες εκτάσεις πρασίνου, η δημοτική Αρχή προχώρησε σε σημαντικές εργασίες ενίσχυσης του πρασίνου. ‘Ετσι, οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν την υφιστάμενη φύτευση, υλοποιώντας παράλληλα σειρά προκατασκευαστικών και χωματουργικών εργασιών με σκοπό την προετοιμασία του χώρου για τις νέες κατασκευές και φυτεύσεις.

Σε μια επιφάνεια πρασίνου 1.960 τ.μ φυτεύτηκαν 1.650 θάμνοι προσδίδοντας ομοιογένεια στο χώρο, καθώς και 14 νέα δέντρα τα οποία ενισχύουν σημαντικά το..πράσινο χρώμα στο πάρκο. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας συνολικής επιφάνειας 1.515 τ.μ, ενώ για την επαρκή άρδευση των φυτών και την αναβάθμιση πίεσης νερού και ποτίσματος εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης.

petralona

Τα φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, ενώ τα πεζούλια, οι σκάλες και τα τοιχία συντηρήθηκαν και βάφτηκαν, ενώ για την καλύτερη και λειτουργικότερη οριοθέτηση των διαδρομών μέσα στο πάρκο δημιουργήθηκε ένα χωμάτινο δάπεδο 452 τετραγωνικών μέτρων.

petralona

«Τα μικρά και μεγάλα πάρκα της Αθήνας βγαίνουν από τη λήθη. Γίνονται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας μας, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, νέες υποδομές και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό.

Οι κάτοικοι των Πετραλώνων, βρίσκουν, πλέον, στο Πάρκο Βουτιέ μια μικρή αλλά πολύτιμη «πράσινη» διέξοδο από το γκρίζο της πόλης.

Έναν σύγχρονο, αναμορφωμένο και πλήρως λειτουργικό δημόσιο χώρο, που τροφοδοτεί τη γειτονιά με περισσότερο οξυγόνο», δήλωσε με αφορμή την ανάπλαση του πάρκου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

petralonampakogiannis

petralona petralona petralona petralona

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους – Υποχρεωτική παύση υπαίθριων εργασιών την Τετάρτη στην Αττική και άλλες περιοχές
Με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, το υπουργείο Εργασίας ενεργοποιεί έκτακτο πλαίσιο προστασίας, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για κορύφωση του φαινομένου 
Καύσωνας, υψηλές θερμοκρασίες
Συγκλονίζει ο Σέρβος επιβάτης της μοιραίας πτήσης της Ryanair από Θεσσαλονίκη - «Κοιμόμουν και ξαφνικά βρέθηκα με το κεφάλι έξω από το παράθυρο»
Μετά το ατύχημα, ο 61χρονος υποφέρει από πρήξιμο και μούδιασμα στο κεφάλι, η δεξιά πλευρά του σώματός του παρέλυσε προσωρινά, ενώ το δεξί του αυτί και το δεξί του μάτι έχουν υποστεί μερική βλάβη
Ryanair
Πρώην βατραχάνθρωπος των Ιμίων καταγγέλλει μη αναγνώριση των διπλών ενσήμων: «Με αντιμετωπίζουν σαν να έκανα μια συμβατική δουλειά»
Ο Τάσος Χατζαντώνης, που υπηρέτησε με αφοσίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποστηρίζει ότι δεν αναγνωρίστηκε η προβλεπόμενη προϋπηρεσία του στο Πολεμικό Ναυτικό, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της σύνταξής του 
Τάσος Χατζαντώνης 35