Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δήμος Πειραιά: Ανοικτή δομή για τους πολίτες λόγω του καύσωνα

Δήμος Πειραιά: Ανοικτή δομή για τους πολίτες λόγω του καύσωνα
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σφοδρό κύμα καύσωνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Μέχρι και το Σάββατο, 3/7, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση κλιματιζόμενος χώρος στην δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι αλληλεγγύης» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η δομή του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, θα δέχεται πολίτες σε περίπτωση που χρειάζονται μια ανάσα δροσιάς.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί όμως και οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου, σχετιζόμενες με θέματα πολιτικής προστασίας, μιας και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Όπως διευκρινίστηκε από τον Δήμο Πειραιά σε σχετική ανακοίνωση, στην δομή θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει μετάδοση του κορονοϊού.

Οι πολίτες που χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά, 213 2022000, το 15510, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, καθώς και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις