Ελλάδα

Δήμος Βύρωνα: Απινιδωτές σε όλους τους δημοτικούς χώρους άθλησης μετά τον Κρίστιαν Έρικσεν

Το περιστατικό με την κατάρρευση μέσα στο γήπεδο του Δανού διεθνή ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, κατά τη διάρκεια αγώνα για το EURO 2020, κινητοποίησε άμεσα τον Δήμο Βύρωνα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η δημοτική Αρχή προχώρησε αμέσως σε έρευνα και μελέτη για την αγορά απινιδωτών, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, με εξαίρεση του κολυμβητήριο, καθώς αυτό ήδη διαθέτει.

Ταυτόχρονα, προγραμματίστηκε εκπαίδευση των εργαζομένων για τον χειρισμό των απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως το ΕΚΑΒ, η Καρδιολογική Εταιρεία, η Αναισθησιολογική Εταιρεία κ.α.

Click4more: Ο Έρικσεν δεν μπορεί να παίξει στην Ιταλία με απινιδωτή

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Βύρωνα είναι ήδη εφοδιασμένες με ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας ή τραυματισμών, που μπορεί να προκύψουν κατά την άσκηση των αθλητών, αλλά και των αθλούμενων πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Για μένα δεν έχει αξία η παραίτησή της, δεν θα υποστηρίξει κανένας συγγενής το κόμμα της»
Κατέκρινε την φράση «εκμετάλλευση της τραγωδίας», υποστηρίζοντας πως είναι μητέρα, προσπαθεί για τη δικαίωση του παιδιού της και πάλεψε σκληρά για να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή
Νίκος Πλακιάς 15
Καρέ καρέ οι κινήσεις της 16χρονης Λόρα δυο μέρες μετά την άφιξη της στην Αθήνα: Νέα μαρτυρία κοσμηματοπώλη
«Πέρασε απέναντι το δρόμο, σταμάτησε ένα ταξί και μπήκε μέσα. Δεν ξέρω πού πήγε μετά , προς Μιχαλακοπούλου έφυγε», λέει στο newsit.gr η υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου 
Η Λόρα στο κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου