Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημόσια ΙΕΚ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για σπουδές – Όλες οι ειδικότητες

Δημόσια ΙΕΚ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για σπουδές – Όλες οι ειδικότητες

Σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ για το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 άρχισαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα διαρκέσουν μία εβδομάδα δίνοντας και αυτή τη χρονιά τη δυνατότητα σε αρκετές χιλιάδες ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στην ειδικότητα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης της επιλογής τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr. Στο σύστημα αυτό μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2019. Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής και τα Δ.Ι.Ε.Κ. Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα Δ.Ι.Ε.Κ. Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχουν ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχουν, θα πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις