Ελλάδα

Δημόσιο: Χάνουν την πρόωρη σύνταξη 50.000 υπάλληλοι – Από 6 μήνες ως και 17 χρόνια επιπλέον

- Άμεση σύνδεση και στο Δημόσιο του ορίου ηλικίας με τα έτη ασφάλισης
- Χάνουν το τρένο της πρόωρης σύνταξης πολλές μητέρες ανηλίκων και εργαζόμενη με 25ετία
- Αλλάζουν όλα για τους δημόσιους υπάλληλους που αποχωρούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου
- Υπάρχουν πολλά θολά σημεία στο νέο ασφαλιστικό του δημοσίου

Οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό του Δημοσίου είναι σε δύο κατευθύνσεις και αφορούν τόσο στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και στα ποσά των συντάξεων.

Οι αλλαγές φέρνουν επιπλέον εργασία από έξι μήνες ως και 17 χρόνια ( σε λίγες ακραίες περιπτώσεις).
Ήδη πάντως και με τις αλλαγές που ήρθαν 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το τρένο για την πρόωρη σύνταξη.

Σε ομάδες υψηλού κινδύνου αναδεικνύονται οι μητέρες με ανήλικο παιδί, όσοι έχουν 25ετία και θέλουν την 35ετια, αλλά και όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν πρόωρα.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους του δημοσίου πόυ είναι γονείς ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Οι μητέρες εάν δεν έχουν πιάσει το όριο ηλικίας θα κληθούν να εργαστούν επιπλέον από έναν χρόνο και έξι μήνες ως και 17 χρόνια.

Οι άνδρες γονείς ανήλικων παιδιών που συμπλήρωσαν μεν την 25ετία ως το 2012, αλλά όχι και το όριο ηλικίας τώρα θα χρειαστεί να δουλέψουν από 3 ως και 15 επιπλέον έτη.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου και οι τρίτεκνοι που έπιασαν 20ετία το 2012, αλλά όχι και το όριο ηλικίας. Εδώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να ενταχθούν στις αλλαγές και οι γυναίκες που είχαν δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας. Αν συμβεί αυτό τότε θα χρειαστεί να εργαστούν από 3 ως και 15 επιπλέον χρόνια.

Ακόμη και όσοι το 2010 είχαν 25 έτη και διεκδικούν έξοδο σε σύνταξη με 35ετία ίσως χρειαστεί τώρα να εργαστούν για 40 έτη και να συμπληρώσουν τουλάχιστον το 62ο έτος.

Θολό παραμένει το τοπίο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα, αλλά και για όσους θέλουν να αποχωρήσουν με 25ετία. Η αύξηση των ορίων μπορεί να φέρει από 2 ως και 7 επιπλέον έτη στη δουλειά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλάκιση 2 ετών στον Σύρο που παρενόχλησε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω - «Δεν λειτουργούσε το μυαλό μου» είπε στην απολογία του
«Είχε κολλήσει το σώμα του πάνω μου και το πρόσωπο του ήρθε με το δικό μου, ήταν τρομακτικός, αισθανόμουν να πηγαίνω αριστερά δεξιά. Ανέπνεε στο αφτί μου και μετά όταν έφυγε σαν να μην συμβαίνει τίποτα» περιέγραψε ένα από τα θύματα
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
2
Απαγορεύτηκε λόγω μικροβίων E.coli και εντερόκοκκου η κολύμβηση στην παραλία του Κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα
«Είναι αρκετά πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Ακόμη κι αν ήταν ελάχιστα πάνω, και πάλι θα προβαίναμε στην ίδια ενέργεια», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Στερεάς Ελλάδας για την παραλία
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΒΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Ξύρισε τα μαλλιά του για να ξεγελάσει τις αρχές αλλά τελικά συνελήφθη - Μαζί με άλλους 4 ανήλικους ξυλοκόπησε 14χρονο στον Ασπρόπυργο
Γρονθοκόπησαν το θύμα τους σε διάφορα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες - Χειροπέδες και στους 5 δράστες
Ασπρόπυργος: Ξύρισε τα μαλλιά του για να ξεγελάσει τις αρχές – Μαζί με άλλους 4 ανήλικους ξυλοκόπησε 14χρονο