Δημοσκόπηση Alco: Επιφυλακτικό με το εμβόλιο το 40% – Σχεδόν 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί με το εμβόλιο εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο ενώ το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα. Παράλληλα ένα 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.

 

Στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει. Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί. Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.

Συντριπτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, είναι η άποψη για τους επιστήμονες για τον κορονοϊό καθώς το 64% θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, το 24% όχι και ένα 12% ΔΞ/ΔΕ. 

Τι λένε για τα μέτρα της κυβέρνησης

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Στην ίδια ερώτηση το Νοέμβριο το ποσοστό ήταν 52% και 43% αντίστοιχα ενώ το Μάιο ήταν 15% και 84%.

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την πανδημία το 38% θεωρεί χειρότερα, το 35% το ίδιο και ένα 17% καλύτερα.

Η καθυστέρηση των μέτρων φταίει για την βόρεια Ελλάδα

Όσον αφορά την έξαρση στη βόρεια Ελλάδα το 46% θεωρεί πως φταίει η καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στην μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και το 18% στην απουσία ελέγχων.

Προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ

Στα πολιτικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα στην ερώτηση για ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το 42% και ο Αλέξης Τσίπρας το 23% ενώ ο κανένας έρχεται δεύτερος με 31%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 38% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜεΡΑ25 με ποσοστό 3%.

 

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης με ποσοστό 48,2% ενώ στην πρώτη πεντάδα  βρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας 39,9, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 39,6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 38,7% και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με 38%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούμε κατά της νέας μετάλλαξης

Κορονοϊός: Ποιες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούμε κατά της νέας μετάλλαξης

Στις μάσκες που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να είμαστε πλήρως προστατευμένοι κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος,. Ο κ. Βασιλακόπουλος διευθυντής πνευμονολογίας και εντατικής ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη – Φοβάται επιτάχυνση του τρίτου κύματος ο Σαρηγιάννης

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη – Φοβάται επιτάχυνση του τρίτου κύματος ο Σαρηγιάννης

Η μεγαλύτερη μεταδοτικότητας της μετάλλαξης του κορονοϊού προβληματίζει τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Ίσως φέρει πιο γρήγορα το τρίτο κύμα στη χώρα. Πότε προβλέπει νέα πληρότητα στις ΜΕΘ.
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ξεκινά και πάλι από Δευτέρα με τεχνικές προσαρμογές

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ξεκινά και πάλι από Δευτέρα με τεχνικές προσαρμογές

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ξεκινά και πάλι από την προσεχή Δευτέρα στις τέσσερις Περιφέρειες που απομένουν, με τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των ... Διαβάστε περισσότερα
ΥΠΕΞ – ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για τα εμπορεύματα που εισάγονται από τη Βρετανία από 1 Ιανουαρίου

ΥΠΕΞ – ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για τα εμπορεύματα που εισάγονται από τη Βρετανία από 1 Ιανουαρίου

Διευκρινίσεις δόθηκαν σχετικά με τα εμπορεύματα που εισάγονται από τη Βρετανία από 1.1.2021. Δεν θα επιβάλλονται δασμοί, παρά μόνο ΦΠΑ εισαγωγής αναφέρουν το Υπουργείο Εξωτερικών ... Διαβάστε περισσότερα