Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Πού ζητούν αλλαγή νομοθεσίας οι πολίτες – Η διαχείριση της «Μήδειας» και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Πού ζητούν αλλαγή νομοθεσίας οι πολίτες – Η διαχείριση της «Μήδειας» και η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη διαχείριση της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική και ολόκληρη τη χώρα αλλά και για το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει συγκλονίσει το ελληνικό θέατρο στάθηκε, μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της Alco στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης το 86% απάντησε ναι και μόλις το 5% όχι.

Για το πως αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία Μήδεια σε Αττικη και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι απαντήσεις διαφέρουν.

Για την Αττική το 61% δηλώνει όχι, ενω το 39% πως είναι ικανοποιημένο. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα το 55% απαντά ναι και το 45% πως όχι. Στο σύνολο το 51% δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 49% είναι.

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών το 48% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το 40% όχι για τον μήνα Φεβρουάριο. Στην ίδια ερώτηση τον Ιανουάριο το 36% δήλωνε ικανοποιημένο έναντι 43% που δεν ήταν.

Στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 50% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 44% εκφράζει την ικανοποιήσή του.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης της Alco και στην ερώτηση για το αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας το 41% θεωρεί πως θα ήταν χειρότερα, το 27% τα ίδια ενώ το 18% πως θα ήταν καλύτερα.

Για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια το 53% είναι υπέρ ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός παίρνει ποσοστό 41% έναντι 21% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% θεωρεί τον κανένα.

Τέλος στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα με 38% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, η ΜεΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι 12%.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις