Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Marc: Πως ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι – «Έκρηξη» φιλίας για Γαλλία και τα συμπεράσματα για τη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση Marc: Πως ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι – «Έκρηξη» φιλίας για Γαλλία και τα συμπεράσματα για τη διαχείριση της πανδημίας

Μοιρασμένες είναι οι γνώμες για την διαχείριση της πανδημίας από κυβέρνηση σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης Marc που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα η ΝΔ διατηρεί διψήφια ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι πολίτες λένε «ναι» στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.

Για την διαχείριση της πανδημίας το το 52% την βλέπει θετικά η μάλλον θετικά ενώ το 46,6% αρνητικά η μάλλον αρνητικά. Οι εμβολιασμένοι την βλέπουν θετικά σε ποσοστό 56,6% ενώ οι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό μόλις 26,6%.

Για τις παρελάσεις και αν πρέπει να διεξαχθούν κανονικά υπέρ τάσσεται το 57,4% και κατά το 37,7%.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους και τις σκέψεις τους για το εμβόλιο το 74% επιμένει πως δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο ενώ ένα 26% λέει πως σκέφτεται η προγραμματίζει να το κάνει.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης Alco για το τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι το 18,9 δηλώνει πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% δηλώνει Ελληνική Λύση, το 12,2% Νέα Δημοκρατία, το 3,7% ΜεΡΑ25, το 3,5% ΚΚΕ και το 1,8 το ΚΙΝΑΛ.

Όσο για το ποιες χώρες θεωρούνται πιο φιλικές προς την Ελλάδα το 70,2% λέει Γαλλία, το 35,9% ΗΠΑ και το 19% Ρωσία ενώ ακολουθούν Σαουδική Αραβία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία.

Στο ερώτημα από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές στην κορυφή βρίσκονται και πάλι οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις