Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Κορύφωση των κρουσμάτων στις 12 Αυγούστου

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Κορύφωση των κρουσμάτων στις 12 Αυγούστου

Για την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως γύρω στις 10 με 12 Αυγούστου το νέο κύμα θα βρεθεί στην κορύφωσή του με μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως ανάλογα με τα τεστ για τον κορονοϊό που διενεργούνται κάποια μέρα ενδεχομένως τα κρούσματα να ξεπεράσουν τον αριθμό 3.400.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξημένο αριθμό των τεστ «κι ας έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Σχετικά με το ιιικό φορτίο στην Αττική ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του ιικού φορτίου και ενδεχομένως η αρχή της πτώσης.

 

Σημείωσε πως ενώ η Θεσσαλονίκη παραμένει όπως είπε σε αυξητική πορεία, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση, καθώς οι πολίτες αποχωρούν σιγά σιγά από τα αστικά κέντρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αναμένουμε ακριβώς τα αντίθετα ευρήματα στα νησιά (κυρίως σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα). Μάλιστα, για τη Σαντορίνη ανέφερε πως ενώ έχει παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες μέρες υπάρχει αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

Σημείωσε πως «είναι περιοχές όπου πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να σταματούν οι εστίες διασποράς» και συνέστησε σε όσους πάνε διακοπές να παραμένουν όσο μπορούν περισσότερο με την ίδια παρέα.

Μανωλόπουλος: Δύσκολη η ανοσία τέλη Αυγούστου

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο ο οποίος εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στη χώρα μας έως το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Μανωλόπουλος εξήγησε πως από τους περίπου 70.000 εμβολιασμούς που έγιναν προχθές οι 20.000 είναι νέοι εμβολιασμοί και οι 50.000 εμβολιασμοί ολοκλήρωσης. Για να πετύχει η χώρα ανοσία οι εμβολιασμοί πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα του Ιουνίου δηλαδή περί τις 100.000 την ημέρα. Κάλεσε όσους είναι έτοιμοι να κάνουν το εμβόλιο να το κάνουν τώρα και να μην περιμένουν έως το Σεπτέμβριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις