Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα στα τέλη Σεπτέμβρη

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα στα τέλη Σεπτέμβρη

Πάνω από 5.000 κρούσματα κορονοϊού αναμένονται μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

 Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών, γιατί όπως είπε, φαίνεται να παρουσιάζουν πτωτική τάση και αυτό, όπως είπε, είναι θετικό.

Βέβαια, έσπευσε να επισημάνει πως στα τέλη Σεπτέμβρη – μετά το άνοιγμα των σχολείων – τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 5.000 ημερησίως και αναμένεται να φτάσει τα 5.200.

«Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση» σημείωσε. 

 

Στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΙ, ήταν καλεσμένος και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος περιέγραψε ένα μελανό σκηνικό κατά το άνοιγμα των σχολείων: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δ».

Υπογράμμισε πως το επόμενο διάστημα θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις