Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διονύσης Σιμόπουλος: Το «αντίο» του Πρύτανη του Πολυτεχνείου στον σπουδαίο επιστήμονα

Διονύσης Σιμόπουλος: Το «αντίο» του Πρύτανη του Πολυτεχνείου στον σπουδαίο επιστήμονα

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Μπουντουβής αποχαιρετά με μήνυμά του τον σπουδαίο επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο.

Ο Ανδρέας Μπουντούβης αναφέρει πως ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος ήταν μια πολύπλευρη προσωπικότητα, και πως είχε ηγετική συμβολή στην αστρονομική εκπαίδευση στη χώρας μας.

«Ο Διονύσης Σιμόπουλος υπήρξε σημαντική, πολύπλευρη προσωπικότητα. Ως διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου άφησε σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς μέσω της ηγετικής συμβολής του στην αστρονομική εκπαίδευση στη χώρα μας.

Η ικανότητά του να καθιστά κατανοητά στο ευρύ κοινό περίπλοκα μεν αλλά  με ευρύτερο ενδιαφέρον θέματα αστρονομίας και το κύρος που είχε αποκτήσει ο μεστός δημόσιος λόγος του, είχαν έρεισμα την επιστημονική του επάρκεια και τη συνολική εξαιρετική συγκρότησή του.  

Η γνωριμία μου με τον εκ καταγωγής συμπατριώτη μου ήταν σημαντική για την καλλιέργειά μου ως εκπαιδευτικού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς επίσης και στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την απώλεια του εξέχοντος επιστημονικού στελέχους του.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις