Ελλάδα

Διπλή δολοφονία στην Φοινικούντα: Στα δικαστήρια Καλαμάτας οι δύο 22χρονοι για να απολογηθούν

Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης ζήτησε παράταση δύο ωρών στην απολογία του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακρίτρια της Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για τη διπλή δολοφονία στην Φοινικούντα έφτασε ένας από τους δύο 22χρονους που κατηγορουνται.

Οι δύο 22χρονοι αλληλοκατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, τον 68χρονο επιχειρηματία και τον επιστάτη του κάμπινγκ. Αρχικά πρώτος στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (19.10.2025) έφτασε ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, αναμένεται να μεταφερθεί και ο 22χρονος που φέρεται να είναι ο συνεργός.

O 22χρονος φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας ζήτησε δίωρη παράταση στην απολογία του, ενώ έχει καταθέσει υπόμνημα.

Εδώ και μέρες, η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση, με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα, λαμβάνει καταθέσεις από μάρτυρες-«κλειδιά», με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ρούχα που φορούσε ο φερόμενος ως δράστης τη μοιραία νύχτα -τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του κατά τη σύλληψη- δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Εξετάζεται επίσης και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που ακολούθησε ο 22χρονος συνεργός μετά το διπλό φονικό, από τη Φοινικούντα έως την Καλαμάτα, όπου εντοπίστηκε στο ΚΤΕΛ το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι κολύμπησε επί 7-8 ώρες και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

 

Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για ένα λευκό αυτοκίνητο που φέρεται να κινούνταν κοντά στο κάμπινγκ την ώρα του φονικού και το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε εμφανιστεί και στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν φέρεται να είχε γίνει η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση της οδηγού του οχήματος. Πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι κομβικής σημασίας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το Σάββατο για τέσσερις ώρες, κατέθεσε, ενώπιον της, επιχειρηματίας από την Αττική, εργοδότης του 22χρονου καθ’ ομολογία συνεργού, ο οποίος ήταν και το πρώτο πρόσωπο που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη νεαρή φίλη του τελευταίου, λίγο μετά το φονικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα η 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα στην Ηλιούπολη - Τα νεότερα για την υγεία της
Φίλοι και συμμαθητές της δεύτερης 17χρονης που υπέκυψε στα τραύματά της, αφήνουν λουλούδια στο θρανίο της ή στο σημείο όπου έγινε η τραγωδία
Πολυκατοικία
Συγκλονίζει η κατάθεση γιατρού για τον μικρό Άγγελο που πέθανε στο Ηράκλειο- «Έκανε έναν αναστεναγμό και έκλεισε τα μάτια»
Οι μάρτυρες μιλούν για αδιαφορία από την πλευρά της μητέρας και τονίζουν μάλιστα ότι αρνήθηκε να το πάρει αγκαλιά για να μπουν στο ασθενοφόρο
Ο μικρός Άγγελος
Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το πλοίο Ocean Link ανοικτά της Αστυπάλαιας – Παρενέβη η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας»
Το Ocean Linκ είχε ξεκινήσει τις υποθαλάσσιες έρευνες με βάση NAVTEX και επίσης είχε πάρει άδειες από τις ελληνικές αρχές για εργασίες πόντισης καλωδίων οπτικών ινών του ΟΤΕ
Το Ocean Link 75
Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη: Προσωπική δικαίωση για εμάς η καταδίκη του Στέφανου Χίου για δυσφήμιση και προσβολή μνήμης νεκρού
«Η απόφαση ας γίνει αφορμή  να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού»
Αλεξία Μπακογιάννη