Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Διπλό χτύπημα μέσω ΕΝΦΙΑ – Δείτε πως χάνουμε χρήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν αλλάζει το παραμικρό, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες μέχρι και πριν μερικές ημέρες. Παρά τις καταγγελίες, ακόμη και σήμερα, κατά του ΕΝΦΙΑ από κυβερνητικούς βουλευτές ο φόρος στα ακίνητα μένει ως έχει και μάλιστα με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, δεν θα υπάρξει δηλαδή καμία φοροελάφρυνση.

Στη νέα συμφωνία προβλέπονται ακριβώς τα ίδια έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 2,65 δισ ευρώ όπως και πέρυσι. Ταυτόχρονα λόγω… τεχνικών προβλημάτων δεν θα σταθεί δυνατή η αναπροσαρμωγή των αντικειμενικών αξιών πριν φτάσει ο Σεπτέμβριος και έτσι ο φόρος στα ακίνητα και εφέτος θα υπολογιστεί με τις παλιές, αυξημένες αντικειμενικές αξίες.
Κάπως έτσι οι πολίτες δεν έχουν να ελπίζουν παρά σε ελάχιστες παρεμβάσεις στα κλιμάκια προκειμένου να μεταφερθεί φορολογικό βάρος από μικροϊδιοκτήτες σε ιδιοκτήτες με μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.
Με λίγα λόγια η επιδρομή συνεχίζεται. Οι συντελεστές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μένουν οι ίδιοι, οι αντικειμενικές δεν πέφτουν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό του φόρου και μ’ άλλα λόγια για ακόμη μια φορά ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα του μνημονίου. Επί της ουσίας λοιπόν, τώρα που ο… θόρυβος των εξαγγελιών πέρασε καλό είναι να δούμε το περυσινό χαρτί του ΕΝΦΙΑ για να δούμε τι μας περιμένει και φέτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε