Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης στα 17: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, αυτοί είναι οι όροι για να εκδοθεί

Πιάνουν τιμόνι οι 17άρηδες! Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με ασφάλεια» για δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη.

Υπέρ του νομοσχεδίου για δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη τάχθηκαν επί της αρχής του οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, το σχέδιο νόμου καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Το νομοσχέδιο, επιτρέπει στους νέους 17 ετών να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ.

Αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, οι 17άρηδες οδηγοί θα μπορούν να κινούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν, στην περίπτωση που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», προβλέπει, ακόμη ότι οι 17χρονοι οδηγοί που κινούνται εντός της περιφέρειάς τους, μπορούν να έχουν δίπλα τους συνοδό τουλάχιστον 25 ετών, με 5 χρόνια δίπλωμα οδήγησης και με «καθαρό» point system.

Αργότερα, με υπουργικές αποφάσεις θα καθοριστεί το πλαίσιο για ποινές, τόσο για τον 17χρονο οδηγό, όσο και για τον ή την συνοδό του, στο ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος, με υπαιτιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής, έχει προαναγγείλει πολύ αυστηρές κυρώσεις σε σχολές οδήγησης και εξεταστές, στην περίπτωση αλλοίωσης του αδιάβλητου των εξετάσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μπαλκόνι που σκότωσε την 43χρονη στην Κόρινθο ζύγισε 2,5 τόνους - Πολλές οι παρανομίες στο κτίριο, την «κοπάνησαν» οι εργάτες
Η 43χρονη ζούσε στη Γερμανία και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για τις πασχαλινές διακοπές, το 10χρονο παιδί της, που τραυματίστηκε στο κεφάλι είναι εκτός κινδύνου
Το σημείο που έπεσε το μπαλκόνι
«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου» υποστηρίζει ο οδηγός του λεωφορείου στον Πειραιά - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος
Ο 17χρονος υπέστη βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα στον θώρακα και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση, ενώ υποβλήθηκε και σε νευροχειρουργική επέμβαση
Το σημείο που έγινε το ατύχημα στον Πειραιά
8