Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΔΟΕ: Κινητοποίηση τη Δευτέρα 18 Απριλίου για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

ΔΟΕ: Κινητοποίηση τη Δευτέρα 18 Απριλίου για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας με αίτημα «τη μείωση του χρόνου σε ένα, αντί δύο σχολικά έτη, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση με παράλληλη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το αίτημα αυτό έχει καταθέσει η ΔΟΕ και στις συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, χωρίς «να υπάρχει θετική ανταπόκριση», αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Οι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν (εργαζόμενοι για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα) αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο τους δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα επιβεβλημένα έξοδα, με, παράλληλα, μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση σε παιδιά και γονείς. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις