Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Άφαντος ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία – Πιστεύουν πως «χάθηκε» στα Τίρανα

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Άφαντος ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία – Πιστεύουν πως «χάθηκε» στα Τίρανα

Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου Αλβανού που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτη (01.02.2022).

Ο νεαρός, που θεωρείται σκληροπυρηνικός χούλιγκαν, διέφυγε από την Ελλάδα μόλις λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Με αυτοκίνητο έφτασε στα σύνορα και πέρασε στην Αλβανία από την Κρυσταλοπηγή.

Κατάφερε να διαφύγει αφενός γιατί αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα πολύ γρήγορα και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Είναι ύποπτος πως ήταν ένας από τους οπαδούς που συμμετείχαν, μαζί με τον 23χρονο κατηγορούμενο, στην επίθεση στον Άλκη και τους φίλους του. Έχει, εξάλλου, ταυτοποιηθεί για την παρόμοια επίθεση, μαζί με τον 23χρονο και τότε, τον Μάρτιο του 2019.

Με δεδομένο πια ότι ο 20χρονος έχει διαφύγει από την Ελλάδα, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η αλβανική αστυνομία αναζήτησε τον ύποπτο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στο σπίτι του, στο χωριό του που βρίσκεται κοντά στην Κορυτσά.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν τον βρήκαν εκεί, αλλά όπως προκύπτει, ο 20χρονος φαίνεται, αφού πέρασε τα σύνορα, να πήγε για λίγες ώρες στο χωριό του και στις 3 Φεβρουαρίου να αναχώρησε κι από εκεί. Η εκτίμηση είναι πως με αυτοκίνητο κινήθηκε προς τα Τίρανα, προκειμένου να μπορέσει να εξαφανιστεί.

Κούγιας: Δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Ο 20χρονος, αν ποτέ εντοπιστεί στην Αλβανία, δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή (06.02.2022) στο Mega, ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια του 19χρονου Άλκη.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις