Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε η «φιγούρα» του δράστη

Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε η «φιγούρα» του δράστη
Από τη μεταγωγή ακόμη μιας ομάδας κατηγορουμένων στον ανακριτή - ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά το θρήνο για τον 29χρονο Μιχάλη που δολοφονήθηκε και τους κατηγορούμενους που ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές, αυτό που μένει για την Αστυνομία είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη. Του ανθρώπου που στέρησε τη ζωή του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με το ERTNEWS, υπάρχει μία θολή αποτύπωση σε εικόνα, ενός άνδρα που το χέρι του, διακρίνεται να έχει παράλληλη κίνηση με το χέρι του Μιχάλη, την ώρα των αιματηρών επεισοδίων. Το χέρι του φαίνεται σα να ακουμπάει το χέρι του άτυχου φιλάθλου της ΑΕΚ και ίσως να είναι η στιγμή που του κόβει τη βραγχιόνια αρτηρία με μαχαίρι.

Είναι το καρέ που αναλύουν ξανά και ξανά τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ καθώς πιστεύουν ότι ίσως αυτή να είναι η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον Μιχάλη. Ένα θολό καρέ που ωστόσο διευκρινίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιήσει στον δολοφόνο…

Ο άνθρωπος με το τατουάζ στο λαιμό

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νεότερες πληροφορίες από το πεδίο των ερευνών, κάνουν λόγο για έναν δράστη ψηλό, εύσωμο, με τατουάζ στο λαιμό, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως είπε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη: «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις. Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες».

Ταυτόχρονα με το βιντεοληπτικό υλικό, η Αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα των δειγμάτων dna και εξετάζει τα κινητά των χούλιγκαν που έχει στα χέρια της αναζητώντας βίντεο ή φωτογραφίες από τη μοιραία νύχτα. Υλικό δηλαδή, που τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες.

Βίντεο – ντοκουμέντα που κόβουν την ανάσα

Το υλικό που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας, συγκλονίζει. Είναι οι τελευταίες στιγμές του άτυχου Μιχάλη. Τα τρομακτικά επεισόδια με την απίστευτη βία! Ένας άνθρωπος με ρόπαλο κινείται απειλητικά προς τον Μιχάλη.

Λίγα λεπτά μετά, ο άτυχος φίλαθλος, μέσα στα αίματα τρέχει προς το περίπτερο για να σωθεί. Καταρρέει…

Ένας άλλος οπαδός δέχεται πολύ άγρια επίθεση. Τον χτυπούν αλύπητα μέχρι που μένει ακίνητος στο έδαφος. Οι δράστες φεύγουν. Το θύμα, σαν από θαύμα, σηκώνεται. Είναι ζωντανός.

Την ίδια ώρα, οι 105 κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους, μεταφέρονται ο ένας μετά τον άλλον σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Προτεραιότητα των Αρχών είναι να υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ που αναμένεται να οδηγήσει και σε άλλες απομακρύνσεις αξιωματικών.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις