Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Άλκη: «Αυτός κρατούσε το δρεπάνι κι αυτός χτυπούσε με το κοντάρι» – Ποιους «δίνει» ο 23χρονος

Δολοφονία Άλκη: «Αυτός κρατούσε το δρεπάνι κι αυτός χτυπούσε με το κοντάρι» – Ποιους «δίνει» ο 23χρονος

Ανοίγουν στόματα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη με τις λεπτομέρειες της επίθεσης να σοκάρουν.

Τα όσα κατέθεσε στην απολογία του ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση προκαλούν ανατριχίλα και μάλιστα «έδωσε» στεγνά τους δολοφόνους του Άλκη.

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, το φονικό όπλο το κρατούσε ο 20χρονος Έλληνας με τα αρχικά K.I., ενώ ο Β.Α. φέρεται, σύμφωνα με τον 23χρονο, να είναι εκείνος που χτυπούσε με το ξύλινο κοντάρι. Για τους υπόλοιπους, ισχυρίστηκε πως χτυπούσαν με μπουνιές, ο Τ. είχε σφυρί και οι άλλοι λοστούς, όπως ανέφερε το Star. 

Σίγουρα τον Κ. τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γ. τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι ο ίδιος δεν πήρε μέρος στη συμπλοκή, ενώ διέψευσε τον συγκατηγορούμενό του Τ. ότι ο ίδιος πρότεινε να επιτεθούν στους Αρειανούς και ότι δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να οργανώσει την επίθεση, ισχυριζόμενος στην απολογία του πως η τελική απόφαση λήφθηκε από όλους μαζί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τους Αρειανούς που θα εντόπιζαν ενώ, ως λόγο για τον οποίον ξέφυγε η κατάσταση ο 23χρονος αναφέρει την αντεκδίκηση, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στο παρελθόν κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν χτυπηθεί από Αρειανούς.

Τι ανέφερε στην απολογία του ο 23χρονος

Ερώτηση: Από το χρονικό σημείο που βρίσκεται στο σύνδεσμο μετά τον αγώνα βόλεΐ στην οδό παλαιών Πατρών Γερμανού ποιος αναφέρει συγκεκριμένα για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, όπου οπαδοί του Άρη επιτίθενται σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και τι ακριβώς αναφέρει;

Απάντηση: Ο D. ότι έγινε κάτι στο Ωραιόκαστρο, ότι όταν η δικοί μας, εκεί που βγήκαν οι Αρειανοί, πήγαν δηλαδή να τους χτυπήσουν και κατάφερα και ξέφυγα. Εγώ εκείνη την ώρα είχα πάει να φάω, απλώς το συζητούσαμε αυτό, δηλαδή τι θα κάνουμε μετά. Εγώ απλώς άκουγα και έτρωγα.

Ερώτηση: Εσένα ποιος είναι ο ρόλος στο σύνδεσμο;

Απάντηση: Δεν έχω κάποιο ρόλο, απλά έχω κάποιους φίλους και πηγαίνω.

Ερώτηση: Πώς βρέθηκαν τα κλειδιά του συνδέσμου στα χέρια σας; τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια σας;

Απάντηση: Τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια μου καθόμασταν στο σύνδεσμο και έφυγα τελευταίος και τα πήρα.

Ερώτηση: Ο Τ. φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ 31 Ιανουαρίου 2022 στο χρονικό σημείο που ήσασταν στο σύνδεσμο και έγινε αυτό το συμβάν στο Ωραιόκαστρο, ανέφερες αστυνομικούς ότι εσείς πρότεινες να επιτευχθεί τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: Όχι σε καμία περίπτωση, απλώς συζητιόταν. Γενικά εκείνη την ημέρα είχα ένα δισταγμό και δεν ήθελα να πάω κάπου.

Ερώτηση: Ο Τ.επίσης ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα κάνετε κάποια τηλέφωνα στους μικρούς, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: δεν έγινε αυτό, δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, τα παιδιά που βρισκόμασταν εκεί στο σύνδεσμο ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν παιδιά στην Χαριλάου απλά κάποιος πέρασε και μας το είπε αυτό.

Ερώτηση: Την τελική απόφαση να πάτε στο Χαρίλαου ποιος την πήρε;

Απάντηση: Όλα τα άτομα μαζί το αποφάσισαν θυμάμαι τον Ν. και τον Β.

Προφυλακιστέοι οι δυο συλληφθέντες 

Να σημειωθεί ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 20 και 21 ετών φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Πηγή Star

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις