Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ίσως και σήμερα η απόφαση σε δεύτερο βαθμό – Επιμένουν οι συγγενείς πως κάτι «κρύβεται»

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ίσως και σήμερα η απόφαση σε δεύτερο βαθμό – Επιμένουν οι συγγενείς πως κάτι «κρύβεται»

Μετά από διακοπή τριών μηνών, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ νεκροταφείο της Αθήνας με 14 μαχαιριές.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την εισαγγελική πρόταση και στη συνέχεια εντός της ημέρας, πιθανότατα, θα εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο Μανώλης Σοροπίδης είχε καταδικαστεί σε δισ. ισόβια ενώ τότε η Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για την πράξη του.

Η πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 με την ακροαματική διαδικασία να εκτυλίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, εξετάζοντας όλους τους μάρτυρες που κλήθηκαν για την υπόθεση. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο, λόγω της ασθένειας ενός μέλους της σύνθεσης με κορονοϊό, το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα. 

Οι καταθέσεις των γονιών και των αδελφών της 32χρονου εφοριακού συγκλόνισαν το ακροατήριο και στο δεύτερο βαθμό. 

Οι συγγενείς επιμένουν πως κρύβεται κάτι άλλο

Οι συγγενείς της Δώρας ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι ενδεχομένως η δολοφονία τους να σχετίζεται με το χώρο εργασίας της, κάτι ωστόσο που δεν έχει προκύψει από τις δικαστικές έρευνες που έχουν διενεργηθεί για την υπόθεση.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» υποστήριξε ο πατέρας της 32χρονου εφοριακού στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

Η μητέρα της 32χρονης υποστήριξε πως ήταν φοβισμένη η κόρη της το τελευταίο διάστημα και ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου στη ΔΟΥ Πειραιά.

«Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;» ανέφερε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι τα χτυπήματα που είχε η Δώρα Ζέμπερη ήταν συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. «Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο» τόνισε ο κ. Μπουζιάνης. 

Μεγάλος απών ωστόσο από τη δίκη ήταν ο κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παρίσταται στη διαδικασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις