Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ο γιος μου είχε πάει απλά να παρακολουθήσει το ματς και βρέθηκε κατηγορούμενος»

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ο γιος μου είχε πάει απλά να παρακολουθήσει το ματς και βρέθηκε κατηγορούμενος»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων που έχουν οδηγηθεί οι 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, βρίσκονται και γονείς των κατηγορούμενων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους είναι αθώα.

Ανάμεσα στα άτομα που θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη, είναι ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί ως το άτομο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία έκοψε το νήμα της ζωής του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα ενός 25χρονου συλληφθέντα αναφέρει τα όσα εκτυλίχτηκαν μετά το θάνατο του αστυνομικού αλλά και τις έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι τους.

«Ήρθαν οι αστυνομικό στο σπίτι και το έψαξαν. Ο γιος μου δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Το βράδυ που σκοτώθηκε ο αστυνομικός ήταν στο γήπεδο και είχε προσαχθεί όπως κι άλλα άτομα, αλλά είχε αφεθεί» λέει η μητέρα του συλληφθέντα και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Άλλη μια φορά είχαν έρθει οι αστυνομικοί στο σπίτι και τον έψαξαν. Και τότε δεν τον είχαν βρει. Είχε πάει πάλι μόνος το στη ΓΑΔΑ κι είχε δώσει και τότε κατάθεση. Ο γιος μου μου έχει πει ότι είναι αθώος. Οι αστυνομικοί δεν πήραν κάτι από τις έρευνες που έκαναν χθες στο σπίτι μας».

Η μητέρα ενός 25χρονου συλληφθέντα τώρα υποστηρίζει ότι ο γιος της είναι αθώος, ενώ αισθάνεται αδικημένη από την έκβαση που έχει πάρει η υπόθεση.

«Ο γιος μου είχε πάει απλά να παρακολουθήσει το ματς του βόλεϊ εκείνη την ημέρα και βρέθηκε κατηγορούμενος, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα» λέει η μητέρα του 25χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Βρέθηκε ξαφνικά στη ΓΑΔΑ χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Χθες το πρωί ήρθαν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Αδικημένη αισθάνομαι γιατί το παιδί δεν έχει κάνει τίποτα και έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Πήγαινε σε μεγάλα ματς. Το συζητήσαμε αλλά μου είχε πει ότι δεν είχε σχέση με όλα αυτά. Μου είχε πει ότι στο τέλος του αγώνα στου Ρέντη οι αστυνομικοί τους είχαν περικυκλώσει για να τους συλλάβουν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις