Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Θρήνος στο νομικό κόσμο

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο νομικό κόσμο τη χώρας η δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου χθες (12.10.2017) το απόγευμα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Σε ένδειξη πένθους ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους από σήμερα (13.10.2017) και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (20.10.2017).

Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: “Προσδοκούμε την τιμωρία των άνανδρων δραστών”

Πριν από λίγο η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την οδύνη της για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.

«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του.

Συμμετέχουμε στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας και προσδοκούμε τον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Συμβολαιογράφοι για δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: “Μαφιόζικη επίθεση”

Για «μαφιόζικη» επίθεση κάνουν από την πλευρά τους λόγο οι συμβολαιογράφοι. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ενός συναδέλφου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας» επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις