Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη – Λεπτό προς λεπτό η επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη – Λεπτό προς λεπτό η επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη

Μετά την προφυλάκιση και των 105 κατηγορουμένων η αστυνομία δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να εντοπίσει ποιος μαχαίρωσε τον άτυχο Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ οι έρευνες εστιάζουν κυρίως σε βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία ελέγχει πλέον τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κατασχεμένα κινητά των Κροατών χούλιγκαν προσπαθώντας να εντοπίσει τον άνδρα που έδωσε το χαριστικό χτύπημα στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης DNA παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα DNA από το σώμα του Μιχάλη δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια μήπως καταφέρουν και αποκωδικοποιήσουν κάποιο συγκεκριμένο γενετικό υλικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για έναν άνδρα ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, ο άντρας φαίνεται να έχει τατουάζ στο λαιμό, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να διακρίνουν το σχέδιο.

Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται 5 με 6 άτομα. Το δικό τους DNA θα εξεταστεί με τo γενετικό υλικό που βρέθηκε στον άτυχο Μιχάλη, αν και υπάρχουν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή.

Καρέ καρέ η επίθεση στον Μιχάλη

Την ίδια ώρα νέα βίντεο έρχονται στο προσκήνιο. Πρόκειται για βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ και δείχνει τον Μιχάλη να δέχεται άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα. Στο ρεπορτάζ έχει καταγραφεί λεπτό προς λεπτό η επίθεση προς τον 29χρονο.

Στις 11.05 το βράδυ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 29χρονο Μιχάλη. Σε έναν χώρο που υπάρχουν ακόμα και μητέρες με τα μωρά τους στο καρότσι ξεκινούν επεισόδια. Στο χώρο αρχίζουν να εμφανίζονται οπαδοί της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης, φορώντας κράνος και γάντια, κινείται στο σημείο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αμέσως αρχίζουν να πέφτουν μολότοφ, λίγο μετά, οι οπαδοί της ΑΕΚ αρχίζουν να υποχωρούν.

 

Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό απομονώνουν ένα από αυτούς. Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τον κλωτσούν στο κεφάλι, κάποιος του φωνάζει να σταματήσουν, ο άνδρας κατορθώνει να απομακρυνθεί.

Tην ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης καταδιώκεται από τους εξαγριωμένους νεαρούς και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι. Κάνει την εμφάνισή του στο περίπτερο δίπλα από την εκκλησία. Σπεύδει να κρυφτεί.

Οι κινήσεις του δεν μαρτυρούν άνθρωπο που έχει τραυματιστεί βαριά, ενώ οι συμπλοκές μαίνονται. Στις 11.18 το βράδυ ο Μιχάλης καταρρέει, όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 11.31. Ο Μιχάλης έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, πολύ αίμα. Είναι πολύ αργά.

Ο 29χρονος λίγο αργότερα φαίνεται να βγάζει το κράνος που φορά και να κοιτά το αριστερό του χέρι. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διανύει τρέχοντας μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου και κρύβεται στο πίσω μέρος ενός περιπτέρου, πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά.

Προκαλεί ο πρόεδρος της Κροατίας για τους προφυλακισθέντες συμπατριώτες του – «Τους σκόρπισαν στις φυλακές για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν»

Είναι το σημείο όπου ο 29χρονος καταρρέει και αφήνει την τελευταία του πνοή έχοντας δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι, στον πήχη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις