Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους κατηγορούμενους – Χειροκροτήματα στο δικαστήριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια σε κάθε έναν από τους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη Αθήνας. 

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο όπου σπούδαζε, όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα αντέδρασαν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, η οποία αναφώνησε: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τους δυο κατηγορούμενους και σε δεύτερο βαθμό, χωρίς ελαφρυντικά. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πλησίασε το εδώλιο που κάθονταν οι δύο κατηγορούμενοι και και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… να σε δω θέλω». 

«Εν μέρη αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

miteralenenistopaloudi

«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου. 

Ένταση με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα ελαφρυντικά προκλήθηκε ένταση όταν ο συνήγορος του Ροδίτη κατηγορούμενου υποστήριξε πως ο τρόπος που έγινε το έγκλημα δεν ήταν καν αποτρόπαιο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή! 

«Δεν ήταν αυτό αποτρόπαιο, δεν ντρέπεσαι λίγο είσαι και δικηγόρος» φώναξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, «Ντροπή σου, κάθαρμα, κ@^#παιδα που δεν είναι αυτό αποτρόπαιο!» αντέδρασε οργισμένη η μητέρα της, με τους αστυνομικούς να τους οδηγούν εκτός της αίθουσας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς» στη Λάρισα
Το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς»
7
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 7
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Τα τέσσερα δίκτυα, ο ταμίας, η λαντζέρισα και ο ντελιβεράς – 12 «αχυράνθρωποι» ήταν νεκροί
Οι πληροφορίες από τη δικογραφία που συμπληρώνεται μέρα με τη μέρα αναφέρουν πως οι 917 εταιρείες που ελέγχονται στην υπόθεση άφησαν φέσι στο δημόσιο ύψους 206.269.437 ευρώ
Συλληφθέντες κυκλώματος με τους αχυρανθρώπους 60