Ελλάδα

Δονούσα: «Απομακρυσμένη, χωρίς οδική πρόσβαση η παραλία όπου τραυματίστηκε η τουρίστρια από την ομπρέλα» λέει η 2η ΥΠΕ

«Το περιστατικό παρέλαβε έμπειρο πλήρωμα του ΕΚΑΒ και αφού αφαιρέθηκε με ασφάλεια το κοντάρι από το μηρό, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΕ την οποία ανήρτησε στο X ο υπουργός Υγείας

Το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα με την ομπρέλα σε παραλία της Δονούσας, είναι απομακρυσμένο χωρίς οδική πρόσβαση, πάρα μόνο με πλωτό μέσο και αυτό υπό περιορισμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η 2η ΥΓΕ, σε σημερινή (24.07.2025) ανακοίνωση αναφορικά με τον τραυματισμό τουρίστριας από κοντάρι ομπρέλας στην παραλία Λιβάδι στη Δονούσα, αναφέρει πως «από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ειδοποιήθηκε η γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δονούσας, η οποία με τη συνοδεία της νοσηλεύτριας μετέβησαν στο κεντρικό λιμάνι και επιβιβάστηκαν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο τουριστικό καΐκι το οποίο τις μετέφερε κοντά στο σημείο του ατυχήματος.

Στη συνέχεια και αφού κολύμπησαν μέχρι την απομονωμένη παραλία, παρείχαν στην τραυματία, η οποία βρισκόταν γενικά σε καλή κατάσταση, τις πρώτες βοήθειες (ορό, φλέβες, ζωτικά, παυσίπονα και ρούχα).

Στη συνέχεια με τη συνδρομή άλλων λουόμενων μετέφεραν την τραυματία με το scoop φορείο σε φουσκωτό σκάφος ιδιώτη, στο Πολυδύναμο Περιφεριακό Ιατρείο, προκειμένου να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο ελικοδρόμιο και από εκεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Το περιστατικό παρέλαβε έμπειρο πλήρωμα του ΕΚΑΒ και αφού αφαιρέθηκε με ασφάλεια το κοντάρι από το μηρό, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία».

Την ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το χρονικό

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 11 Ιουλίου 2025 σε παραλία στο νησί των Κυκλάδων -Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, δυνατοί άνεμοι σήκωσαν την ομπρέλα και πήγε να καρφωθεί με δύναμη στον μηρό της τουρίστριας, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό.

Η γιατρός και η νοσηλεύτρια του νησιού έσπευσαν άμεσα στο σημείο με καΐκι. Όπως διαπιστώθηκε, ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί η μηριαία αρτηρία, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία.

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε πως δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης πλωτού ασθενοφόρου, καθώς η παραλία δεν διαθέτει μόλο. Ακόμη και σε περίπτωση απόπλου από τη Νάξο, η διαδρομή θα απαιτούσε περίπου δύο ώρες – χρόνος κρίσιμος για την υγεία της γυναίκας.

Τελικά, η λύση βρέθηκε μέσω ιδιωτικού ταχύπλοου, που κινητοποιήθηκε άμεσα. Στο σκάφος επέβαιναν η γιατρός, η νοσηλεύτρια και εθελοντές που συγκρατούσαν το κοντάρι της ομπρέλας, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση κατά τη μεταφορά.

Με ενδιάμεσες στάσεις, η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναρρώνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ήταν φάρσα» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου στη Νίκαια
«Δεν έχουν γίνει ακριβώς έτσι τα συμβάντα δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Ήταν στα πλαίσια της πλάκας μεταξύ τους» λέει η μητέρα του 19χρονου που συνελήφθη μετά την καταγγελία του 17χρονου για βιασμό
Bullying, aggression and violence scene between two males, one young adult male punches his peer near a bricks wall
Για σεξουαλικά αδικήματα με ανήλικους είχε καταδικαστεί ο 84χρονος που δολοφονήθηκε στην Αλεξανδρούπολη - Ήξερε τους δράστες
Οι τρεις δράστες 15, 17 και 21 ετών προσήχθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία και ομολόγησαν ότι πήγαν στο σπίτι του θύματος κατόπιν προσυνεννοημένου ραντεβού και τον σκότωσαν μαχαιρώνοντας τον
Περιπολικό