Το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα με την ομπρέλα σε παραλία της Δονούσας, είναι απομακρυσμένο χωρίς οδική πρόσβαση, πάρα μόνο με πλωτό μέσο και αυτό υπό περιορισμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η 2η ΥΓΕ, σε σημερινή (24.07.2025) ανακοίνωση αναφορικά με τον τραυματισμό τουρίστριας από κοντάρι ομπρέλας στην παραλία Λιβάδι στη Δονούσα, αναφέρει πως «από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ειδοποιήθηκε η γιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δονούσας, η οποία με τη συνοδεία της νοσηλεύτριας μετέβησαν στο κεντρικό λιμάνι και επιβιβάστηκαν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στο τουριστικό καΐκι το οποίο τις μετέφερε κοντά στο σημείο του ατυχήματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη συνέχεια και αφού κολύμπησαν μέχρι την απομονωμένη παραλία, παρείχαν στην τραυματία, η οποία βρισκόταν γενικά σε καλή κατάσταση, τις πρώτες βοήθειες (ορό, φλέβες, ζωτικά, παυσίπονα και ρούχα).
Στη συνέχεια με τη συνδρομή άλλων λουόμενων μετέφεραν την τραυματία με το scoop φορείο σε φουσκωτό σκάφος ιδιώτη, στο Πολυδύναμο Περιφεριακό Ιατρείο, προκειμένου να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο ελικοδρόμιο και από εκεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΟΥΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ από την 2η ΥΠΕ
Στη Δονούσα στις 11/07/2025 νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε ατύχημα όπου
λόγω σφοδρότητας του ανέμου κοντάρι ομπρέλας καρφώθηκε στο μηρό λουόμενης. Το
σημείο όπου συνέβη το ατύχημα (παραλία…— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 24, 2025ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το περιστατικό παρέλαβε έμπειρο πλήρωμα του ΕΚΑΒ και αφού αφαιρέθηκε με ασφάλεια το κοντάρι από το μηρό, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία».
Την ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο X και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Το χρονικό
Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 11 Ιουλίου 2025 σε παραλία στο νησί των Κυκλάδων -Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, δυνατοί άνεμοι σήκωσαν την ομπρέλα και πήγε να καρφωθεί με δύναμη στον μηρό της τουρίστριας, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό.
Η γιατρός και η νοσηλεύτρια του νησιού έσπευσαν άμεσα στο σημείο με καΐκι. Όπως διαπιστώθηκε, ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί η μηριαία αρτηρία, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία.
Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε πως δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης πλωτού ασθενοφόρου, καθώς η παραλία δεν διαθέτει μόλο. Ακόμη και σε περίπτωση απόπλου από τη Νάξο, η διαδρομή θα απαιτούσε περίπου δύο ώρες – χρόνος κρίσιμος για την υγεία της γυναίκας.
Τελικά, η λύση βρέθηκε μέσω ιδιωτικού ταχύπλοου, που κινητοποιήθηκε άμεσα. Στο σκάφος επέβαιναν η γιατρός, η νοσηλεύτρια και εθελοντές που συγκρατούσαν το κοντάρι της ομπρέλας, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση κατά τη μεταφορά.
Με ενδιάμεσες στάσεις, η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναρρώνει.