Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Ξεκινά στο εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Ξεκινά στο εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού

Οι μνήμες της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, αναβιώνουν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Η νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας στο Β΄ Νεκροταφείο της Αθήνας με 14 μαχαιριές.

Σε πρώτο βαθμό, στον 63χρονο, επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας και καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη ένα μήνα μετά το έγκλημα, μετά από εντατικές έρευνες των αστυνομικών αρχών. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρμόδιων αρχών, ο κατηγορούμενος προσέγγισε την εφοριακό για να τη ληστέψει, εκείνη αντιστάθηκε και αυτός την μαχαίρωσε, 14 φορές. Κι αυτό για να της κλέψει μόνο πέντε ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της και το κινητό της τηλέφωνο το οποίο πούλησε σε κατάστημα της Ομόνοιας για 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, που αρχικά ομολόγησε το έγκλημα και στη συνέχεια αναίρεσε τα όσα είχε ισχυριστεί, επέμενε μέχρι και την πρωτόδικη καταδίκη του ότι δεν σκότωσε, αλλά τραυμάτισε το θύμα στην προσπάθεια του να της κλέψει την τσάντα.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δυο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ, αλλά και ναρκωτικά, καθώς ήθελαν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.

Τι λέει η οικογένεια της εφοριακού

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, πάντως, δεν αποκλείει το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που η ίδια χειριζόταν στην ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής. Στις καταθέσεις τους στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι συγγενείς της και οι συνάδελφοι της, αναφερόμενοι στις τελευταίες της ημέρες, περιγράφουν πως την είχε κυριεύσει το άγχος και η ανησυχία.

Αντίθετα, ο προϊστάμενος της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η δολοφονία της υφιστάμενης του να συνδέεται με κάποια υπόθεση, ενώ είχε επισημάνει πως εάν δεχόταν απειλές θα τον είχε ενημερώσει.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, με την οικογένεια της άτυχης εφοριακού να επιμένει μέχρι σήμερα ότι δεν έχει αποκαλυφθεί όλη την αλήθεια για την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις