Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δωρεά της ΓΣΕΕ στο ΕΣΥ πέντε μονάδων ΜΕΘ και αναπνευστήρες

Δωρεά της ΓΣΕΕ στο ΕΣΥ πέντε μονάδων ΜΕΘ και αναπνευστήρες

Στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συμμετέχει και η ΓΣΕΕ κάνοντας σημαντικές δωρεές στο ΕΣΥ.

Προσφέρει άμεσα πέντε υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με κλίνες και μόνιτορ, δύο αναπνευστήρες, έναν φορητό υπερηχογράφο και έναν ηχοβολέα με σκοπό την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σήμερα Τρίτη (14.04.2020) παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό SARS–COV  ένας φορητός  ασπρόμαυρος υπερηχογράφος (ECO1 με δύο υποδοχές κεφαλών και επαναφορτιζόμενη μπαταρία) καθώς και ενός Ηχοβολέα CHISON ( Convex C3–A 3.5 HHz ). Την αξιοποίηση του εξοπλισμού συντονίζει το Υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει πως τα συνδικάτα έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση προαγωγής της δημόσιας υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Συνομοσπονδία ενημερώνει εξάλλου πως το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις οργανώσεις-μέλη της, μέσα από την Anti–Covid-19 πλατφόρμα, θα πραγματοποιήσει καμπάνια συλλογής σημαντικού χρηματικού ποσού για την προμήθεια των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, κ.λ.π).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις