Ελλάδα

Δράμα: Γιατί η αρκούδα επιτέθηκε στον ορειβάτη: «Φοβάμαι ότι ο σκύλος επιδείνωσε την κατάσταση, της έριξαν σπρέι από κοντά»

Στις 18:00 το απόγευμα η κηδεία του 61χρονου ορειβάτη που του επιτέθηκε αρκούδα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η αρκούδα επιτέθηκε σε δύο ορειβάτες στο δάσος Φρακτού Δράμας, με αποτέλεσμα ένας 59χρονος να χάσει τη ζωή του, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν οι Αρχές, συλλέγοντας οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δυστύχημα, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και η μαρτυρία του περιπατητή που ήταν μαζί τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο Δημήτρης Κιόρογλου, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση της αρκούδας που έγινε κατά τη διάρκεια της βόλτας των δύο ορειβατών στο παρθένο δάσος Φρακτού Δράμας – μία δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση – το ζώο φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από τη χρήση σπρέι πιπεριού.

Ο Διευθυντής της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», Σπύρος Ψαρούδας, αναφέρεται σε μία τραγωδία που προκλήθηκε μετά από τον «αιφνιδιασμό» της αρκούδας και όχι από επίθεση, καθώς πρόκειται για ένα άγριο ζώο, το οποίο δεν βλέπει τους ανθρώπους ως τροφή, αλλά, αντίθετα, τους φοβάται. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega, η χρήση του σπρέι από τους δύο ορειβάτες φέρεται να έγινε από κοντινή απόσταση, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εξ επαφής με το ζώο, καθώς αυτό χάνει την όρασή του και πανικοβάλλεται. Μάλιστα, δήλωσε πως η χρήση του απαγορεύεται στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται όπλο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του πως η παρέμβαση του σκύλου του ενός ορειβάτη ίσως να ήταν αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Σπύρο Ψαρουδά στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί συνολικά 156 αρκούδες.

Τέλος, συνέστησε σε όσους στο μέλλον μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μία αρκούδα, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να κάνουν στην άκρη και να δώσουν στο ζώο το περιθώριο να αποχωρήσει από το σημείο. Σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν πρέπει να πετάξουν κάποιο αντικείμενο προς το μέρος της. 

 

«Όταν είμαστε στο δάσος φροντίζουμε να κάνουμε φασαρία για να μας αντιληφθεί το ζώο έγκαιρα και να απομακρυνθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το Σύνταγμα με πολύχρωμες σημαίες και ρούχα για το Athens Pride – «Έφοδος» της Λουκά στην παρέλαση
Το παρών έδωσαν Στέφανος Κασσελάκης, Τάιλερ Μακμπέθ και Σωκράτης Φάμελλος - Μετά την πορεία, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με κεντρικό παρουσιαστή των Γιώργο Καπουτζίδη
Ελένη Λουκά
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
6
Ξεκινά η διαδικασία για την αφαίρεση οργάνων των 2 φίλων που πνίγηκαν στον Άραχθο - «Σε Έλληνες θα δοθούν τα δώρα ζωής του Σπύρου»
Πληροφορίες του tempo24news.gr αναφέρουν πως το πρώτο χειρουργείο θα γίνει απόψε το βράδυ ενώ αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί και η αφαίρεση οργάνων του Λεόνι
Το συγκινητικό σημειωμα που άφησαν στην όχθη του Άραχθου οι φίλοι των δύο παιδιών