Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δραματικές ιστορίες για μια θέση στην εντατική -Έκκληση για να σωθεί ο άνθρωπός τους

Δραματικές ιστορίες για μια θέση στην εντατική -Έκκληση για να σωθεί ο άνθρωπός τους

Η αγωνία για να σωθεί ο άνθρωπος τους είναι μεγάλη την ώρα που οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι γεμάτες εξαιτίας της πανδημίας.  Οι εκκλήσεις τους να βρεθεί ένα κρεβάτι στην εντατική σπαράζουν την καρδιά όλων, καθώς πλέον γίνονται και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Τα λόγια δύο συγγενών ασθενών για μια θέση στην εντατική δείχνουν το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα σε νοσοκομεία της Αττικής με τον κορονοϊό να καλπάζει.

Με τη πληρότητα να έχει φτάσει στο 92% η Αττική ζει αυτό που όλοι απεύχονταν από την πρώτη στιγμή Ασθενείς όπως αυτοί που θα εστιάσουμε στη συνέχεια παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, επειδή όπως κατάλαβαν οι συγγενείς τους, κάποιοι άλλοι είχαν περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρουν από εκείνους…

Η αγωνία για τον ίδιο είναι το ίδιο βασανιστική καθημερινά. Ο 72χρονος πατέρας του διασωληνώθηκε στις 5 Μαρτίου μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά παραμένει έκτοτε εκτός εντατικής. Σε ένα απλό δωμάτιο της παθολογικής πτέρυγας του Τζάνειου νοσοκομείου…

Οι γιατροί είναι αδύνατον να τους καθησυχάσουν. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι οι φόβοι που εκφράζουν ανοιχτά οι συγγενείς των ασθενών είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένοι.

Το δράμα εκτός ΜΕΘ

Οι μέρες περνούν και ο γιος του 72χρονου βλέπει τις ελπίδες να μειώνονται…

Ένα ανάλογο δράμα ζει και η σύζυγος διασωληνωμένου εκτός εντατικής στο Θριάσειο νοσοκομείο. Ήδη όπως λέει στο Live News έχουν περάσει πέντε μέρες από τη στιγμή που κανονικά θα έπρεπε δίνει τη μάχη μέσα σε ΜΕΘ…

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή και οι προσπάθειες των γιατρών όπως μας λέει για τον άνθρωπό της, δεν αρκούν, χωρίς την υποδομή…

Για τα κριτήρια που βάζουν οι γιατροί για είσοδο ασθενών στην εντατική είχε μιλήσει στο Live News χθες, με τρόπο κυνικό ο Μιχάλης Γιαννάκος…

Τα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν στη μέγγενη του κορωνοϊού, τα κρούσματα παρά το lockdown δεν λένε να μειωθούν, οι θέσεις στις εντατικές στερεύουν και η νέα πραγματικότητα δείχνει πιο δύσκολη από ποτέ…

«Είναι ζωντανός και μιλάω σαν να είναι πεθαμένος»

Ο κ. Γιάννης Τσαντίλας, γιος ενός ανθρώπου 72 χρόνων διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Πήγα στο Τζάνειο με τη μητέρα μου, μας είπαν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.», συγκλόνισε ο κ. Τσαντίλας μιλώντας για τον πατέρα του που βρίσκεται εκτός ΜΕΘ εδώ και 11 ημέρες.

«Μου είπαν ότι μίλησαν με ΜΕΘ έδωσαν τα στοιχεία και είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δεν μπορεί να μπει σε ΜΕΘ επειδή η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό μου είπαν οι γιατροί δεν υπάρχει λόγος να μπει στη ΜΕΘ πλέον και μας είπαν απλά ότι ο πατέρας μου σε μία ώρα, σήμερα, αύριο, δυστυχώς θα καταλήξει αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Αν ο άνθρωπος έχει διασωληνωθεί πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Απλά τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου μπήκε, μας είπαν εχθές έμαθα ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και έπαθε κάποια επιληπτική κρίση. Σταμάτησαν να δουλεύουν και τα νεύρα του. Δεν γνωρίζω εγώ από τις 5 του μήνα που διασωληνώθηκε αν είχε βρεθεί μονάδα πώς θα ήταν η κατάσταση υγείας του. Μπορεί ο πατέρας να καταλήξει μπορεί να κατέληγε ούτως ή άλλως. Δηλαδή μιλάω. Είναι ζωντανός και μιλάω σαν να είναι πεθαμένος».

«Ο πατέρας μου δεν είναι ένας αριθμός σε αναμονή»

«Οι γιατροί μου λέγανε κάθε μέρα κάνουμε κλήση στο ΕΚΑΒ που αποφασίζει ποιος θα μπει στην εντατική. Δηλαδή έχω απελπιστεί.

Κάθε μέρα μου έλεγαν είναι σταθερός, είναι κρίσιμος. Είναι η πραγματικότητα αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ όμως ότι ο πατέρας μου ή άλλοι άνθρωποι θα πεθάνουν εκτός κορονοϊού.

Ο πατέρας μου είναι ένα νούμερο με το ονοματεπώνυμό του στη λίστα του ΕΚΑΒ στην αναμονή. Για μένα όμως είναι πατέρας μου. Δεν είναι ένα νούμερο στην αναμονή.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις