Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Δραπετσώνα: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που κατασπάραξε το κανίς

Δραπετσώνα: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που κατασπάραξε το κανίς

Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου που κατασπάραξε έναν μικρό σκύλο σε δρόμο της Δραπετσώνας αρπάζοντάς το μέσα από την αγκαλιά της ιδιοκτήτριάς του.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Δραπετσώνα όταν η ιδιοκτήτρια του κανίς έβγαλε βόλτα τον σκύλο της. Η ιδιοκτήτρια του κανίς πήρε αγκαλιά το κανίς μόλις είδε το λυκόσκυλο, το οποίο έφυγε από την ιδιοκτήτριά του, άρπαξε το κανίς και το σκότωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 Η ιδιοκτήτρια του κανίς μίλησε στο Mega για όσα έζησε: «Είχα βγάλει βόλτα το σκυλάκι μου. Ήμουν στο πεζοδρόμιο κι εκείνο ήταν στο απέναντι. Μέχρι να σκύψω να πιάσω το σκυλάκι μου – ούτε πρόλαβα να κάνω κάτι – άφησε τον σκύλο από τα χέρια της και όρμηξε ο σκύλος πάνω μου, βούτηξε το σκυλάκι από την αγκαλιά μου και μέσα σε δύο λεπτά μου το σκότωσε».

Σύμφωνα με το Mega, η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου το είχε δεμένο με φουλάρι. Γείτονες αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου το άφηνε συχνά ελεύθερο χωρίς λουρί, ενώ στο παρελθόν έχει ορμήξει σε άλλα σκυλιά και παιδιά στο πάρκο της γειτονιάς.

 

Η ιδιοκτήτρια του κανίς κατέθεσε εναντίον της μήνυση, ενώ οι αστυνομικοί της απέσπασαν το μεγαλόσωμο σκυλί με εισαγγελική εντολή. Το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη του ζώου.

Η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί.

Τι προβλέπει το νομικό σύστημα

«Γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού συμβάντος, που δυστυχώς συχνά πυκνά το βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα. Θέλω να σταθώ στην έννοια του επιθετικού. Ένα ζώο δεν κρίνεται επιθετικό επειδή επιτέθηκε σε ένα άλλο. Η αξιολόγηση του ζώου θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο από την πενταμελή επιτροπή του δήμου και από κτηνίατρο – εκπαιδευτή», τόνισε η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

«Όσον αφορά την πράξη και την τιμωρία της, στο νομικό μας σύστημα τα ζώα αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενο. Το σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει ως συναισθανόμενα όντα, αυτή τη στιγμή μιλάμε δυστυχώς για περιουσιακή ζημιά» είπε.

Σημείωσε πως η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου θα μπορούσε να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά της προς το δικό της ζώο, αλλά και για αμέλεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις