Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δρόμοι κλειστοί σήμερα 07/03 στην Αθήνα – Συγκέντρωση οι αστυνομικοί

Δρόμοι κλειστοί σήμερα 07/03 στην Αθήνα – Συγκέντρωση οι αστυνομικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 13.00 οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την καθαριότητα και τις εργασιακές συνθήκες. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση διαμαρτύρονται για: “Τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, τον εξοπλισμό μας και τα αναλώσιμα υλικά, που πληρώνουμε από το υστέρημά μας, την αποδόμηση των μάχιμων Υπηρεσιών και τις χιλιάδες οφειλόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις”.

Μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για το θέμα των μετακινήσεων, οι συνδικαλιστές απαιτούν να απαλλάσσονται από την καταβολή κομίστρου για τη μετακίνησή τους με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. και Ο.Α.Σ.Θ. Μέχρι την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του Μετρό, μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα με την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Από τότε που οι πύλες έκλεισαν και έως σήμερα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί προσωποποιημένες κάρτες για ένστολους. Και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να καλούν από τα θυροτηλέφωνα που υπάρχουν στους σταθμούς του Μετρό τον υπεύθυνο του σταθμού, ώστε να τους ανοίγει την πύλη.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, είχε πρόσφατα δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προέβλεπε την έκδοση καρτών αλλά με… αντισταθμιστικά οφέλη για τους ως άνω συγκοινωνιακούς οργανισμούς, όπως παροχή, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρεσιών φύλαξης ή αστυνόμευσης.

Η ΠΟΑΣΥ ζητά την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών, μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο “δεν συνιστά προνόμιο έναντι των υπολοίπων πολιτών για να υπολογίζεται με λογιστικές διαδικασίες, αλλά, δικαίωμα και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας τους”.

“Το θέμα της μετακίνησης με τα Μ.Μ.Μ. είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική Κ.Υ.Α. από τα συναρμόδια Υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων για οικονομικούς, κυρίως, λόγους.

Επειδή ούτε αύριο οι συνάδελφοι μας θα μετακινούνται απρόσκοπτα κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο του εισιτηρίου και επειδή δεν μπορεί η Φυσική Ηγεσία να υπεκφεύγει των ευθυνών της, καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να συμμετάσχουν μαζικά με τα Προεδρία των Ενώσεων τους στην αυριανή συγκέντρωση, στην οποία πέραν του ζητήματος της μετακίνησης των Αστυνομικών με τα Μ.Μ.Μ., πρώτα και πάνω από όλα διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ως προς την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, η κατάσταση είναι τραγική, καθώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις