Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΣΑ: Πειθαρχικές διαδικασίες για τους δικηγόρους που απασχολούν την επικαιρότητα

Ρόδος: Σε δίκη 39χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της συζύγου του

Στοιχεία για τις υποθέσεις δικηγόρων που απασχολούν την επικαιρότητα έχει ζητήσει ο ΔΣΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Αυτό γνωστοποιεί ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ,Χαράλαμπος Αναλυτής, σε σχέση με την πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεων δικηγόρων που απασχολούν την επικαιρότητα σε δήλωση του.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναλυτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1.Τα πειθαρχικά συμβούλια είναι απολύτως ανεξάρτητα όργανα έναντι του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου του ΔΣΑ, σύμφωνα με τον κώδικα δικηγόρων και δε μία παρέμβαση είναι επιτρεπτή καταλύτη λειτουργία τους και την δικαιοδοτική τους κρίση.

2.Η παραπομπή προς εκδίκαση ή η αρχειοθέτηση κάθε πειθαρχικής υποθέσεις γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την εισήγηση του αρμόδιου πειθαρχικούς ηχητικό όποιος γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά αυτής. Κατά συνέπεια, απόψεις που προσδίδουν της αναρμοδιότητές σε άλλα όργανα όχι μόνο δεν έχουν νόμιμο έρεισμα αλλά και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας και των οργάνων αυτής.

3.Η πειθαρχική διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες εγγυήσεις, που πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα.

4.Το πειθαρχικό τμήμα του ΔΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει εγγράφως από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ´άρθρο 152 Κώδικα Δικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόμο ενέργεια των Πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις